Vadouvan

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Vadouvan

Bericht door Leo » 18 mei 2008, 12:42

Gefermenteerd kruidenmengel
Lees meer over vadouvan op Kokswereld

Afbeelding
Vadouvan is, een kruidenmengsel uit India van o.a. gedroogde uien, knoflook, curryblad, linzen, rozijnen, mosterdzaad, kurkuma, komijnzaad, peper, fenegriek.
Het is een beetje zoetige, kruidige pasta.
Vadouvan bestaat als droog kruidenmengsel en als pasta, aan het droge mengsel worden geen rozijnen en olie toegevoegd.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Vadouvan

Bericht door Leo » 25 jun 2008, 22:21

er zijn verschillende soorten van.

heb een nieuwe foto zelf gemaakt,

Afbeelding
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: Vadouvan

Bericht door JeroenTrimbos » 26 jun 2008, 08:31

Heftig en lekker spul, op vele manieren toepasbaar.

Bij Tout a Fait marineerden we er ossenhaas mee, ikzelf maak er een saus van bij antiboise, zeekraal en saltimbocca van rode mul.

Ook lekker: meetrekken in de gastric voordat je een hollandaise tikt, super combinatie met bijvoorbeeld witte kool.
Practice what you preach

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Vadouvan

Bericht door Leo » 26 jun 2008, 08:36

idd heel krachig, vooral in vette omgevingen doet hij het goed!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Vadouvan

Bericht door Leo » 02 jul 2009, 20:29

Ik zie in de stats, dat er veel wordt gezocht op Vadouvan.
Werken jullie er nog veel mee?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

cyrano
Berichten: 291
Lid geworden op: 22 jan 2009, 17:46
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Vadouvan

Bericht door cyrano » 03 jul 2009, 17:47

Leo schreef:Ik zie in de stats, dat er veel wordt gezocht op Vadouvan.
Yep. Hier ook. Staat op 12 op dit moment...

Persoonlijk vind ik het een beetje overroepen. 't is best lekker, maar ze hebben in Indië alleen al nog een paar honderd minstens even interessante kruidenmengelingen.

sdr
Berichten: 7
Lid geworden op: 26 feb 2009, 10:18

Re: Vadouvan

Bericht door sdr » 07 jul 2009, 17:00

cyrano schreef:
Leo schreef:Ik zie in de stats, dat er veel wordt gezocht op Vadouvan.
Yep. Hier ook. Staat op 12 op dit moment...

Persoonlijk vind ik het een beetje overroepen. 't is best lekker, maar ze hebben in Indië alleen al nog een paar honderd minstens even interessante kruidenmengelingen.

sdr
Berichten: 7
Lid geworden op: 26 feb 2009, 10:18

Re: Vadouvan

Bericht door sdr » 07 jul 2009, 17:04

(dat ging niet helemaal goed)
cyrano schreef:... maar ze hebben in Indië alleen al nog een paar honderd minstens even interessante kruidenmengelingen.
Het mooie van vadouvan is dat het zo goed werkt in de Franse keuken. Vandaar wsl dat het hier overal opduikt.

Heb me trouwens rot gezocht naar dat spul in Nederland. In Parijs had ik het zo te pakken. Iemand een idee waar het hier verkrijgbaar is?

Nickster
Berichten: 33
Lid geworden op: 05 mar 2009, 13:53
Locatie: Bergeijk

Re: Vadouvan

Bericht door Nickster » 15 jul 2009, 22:57

Uhm.. Wij halen het altijd bij de toko.
Maar je kunt het ook zelf maken.

Hier een recept uit het boek: "Pierre Gagnaire: Reinventing french cuisine" (super boek trouwens)
Dus alles is ook Engels..
Recept:
Vadouvan or Vandouvan
10 Garlic Cloves
1 3/4 pounds onions
1 1/8 pounds shallots
3 1/4 tablespoon castor oil ( or mustard or peanut oil
1 teaspoon mustard seeds
1 tablespoon ground turmeric
1 tablespoon ground cumin
1 teaspoon ground black pepper
1 teaspoon ground fenugreek
1 large red, dried pepper (fairly hot)
1 tablespoon shredded kari (curry) leaves

Chop the garlic, unions and shallots. Saute in a nonstick pan with the oil,
stirring constantly until perfectly caramelized and almost dried out (but don't let them burn).
Add the spices, salt, red pepper, and curry leaves. Continue to toast the mixture until you have a dry brown paste.
Leave to cool, and store in a glass container.
Vadouvan is the traditional spice mix of South India. It is at its best a few days after it has been made.
'Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once he grows up'-Pablo Picasso - 1973

Plaats reactie