Cumbawa / Cumbava

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Cumbawa / Cumbava

Bericht door Leo » 08 apr 2008, 12:12

Iemand hier al eens mee gewerkt?
Heb het pas op bij Plaze Athene, in Parijs. zat bij een dessert met Ananas en mango.

gaat te googlen, maar het zou best wel eens cumbava kunnen heten, maar het stond als cumbawa op de kaart.


Afbeelding

uitendelijke kom je dan terecht bij kafir limoen.

Iemand het foodbook bij de hand=
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Bericht door Emiel » 08 apr 2008, 12:27

Staat niet in de Food...

shein
Berichten: 51
Lid geworden op: 31 jan 2007, 19:23
Locatie: Bilzen Belgie

Re: Cumbawa / Cumbava

Bericht door shein » 13 apr 2008, 00:46

De naam cumbava zegt mij niets, maar dit is inderdaad kaffir lime. Een limoenachtige vrucht maar veel kleiner en knobbelig. Vrij harde schil. Gebruik gewoon ipv limoen, ook de zest heb ik gebruikt maar gezien de knobbels is hij minder makkelijk te zesten, een fijn raspje gaat dan beter.
Was niet slecht maar niet spectaculair of zeer appart.
"Emancipatie: hij is lekker in bed maar koken kan hij niet."
Kees van Kooten

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Cumbawa / Cumbava

Bericht door Cees Timmerman » 14 apr 2008, 08:27

Je kan ook gedroogde blaadjes van de kaffir lime kopen, wordt gebruikt in marinades enzo

Plaats reactie