Pagina 1 van 1

Droog ijs machine?

Geplaatst: 18 aug 2007, 18:16
door chef peter
Het was mij niet bekend, maar op ebay gewoon te koop, een kleine droogijs machine.
Alleesn een cilinder Co2 nodig.

http://item.express.ebay.com/Restaurant ... xpressItem

Geplaatst: 18 aug 2007, 20:00
door Marielle
wat moet ik me voorstellen bij droog ijsmachine?

Geplaatst: 18 aug 2007, 20:41
door chef peter
marielle schreef:wat moet ik me voorstellen bij droog ijsmachine?
Wat is droogijs?
Droogijs is koolzuurgas in vaste vorm. De maximumtemperatuur bedraagt – 78,64ºC en de dichtheid 1,56 g/cm³. Droogijs verwijdert bijna tweemaal zoveel warmte per kg als waterijs. Bijkomend voordeel is dat het direct van vaste stof overgaat in een gas, zonder vloeistof te worden – vandaar de term 'droogijs'.

Droogijs

Geplaatst: 18 aug 2007, 22:17
door Webmaster
Droogijs of koolzuursneeuw is de vaste vorm van koolstofdioxide of CO2.

Droogijs wordt vooral gebruikt om te koelen en, in de theatertechniek, om een laaghangende nevel te maken. Met een normaal rookapparaat komt de nevel verder omhoog dan met droogijs.

De koelcapaciteit van droogijs is meer dan 3 maal hoger dan die van waterijs. Droogijs is dan ook met name geschikt voor plaatsen waar geen energiebron beschikbaar is om lage temperaturen te bereiken.

Droogijs heeft als voordeel dat het van een vaste vorm direct over gaat in gasvorm (sublimatie) onder de standaarddruk. Hierdoor onttrekt het meer warmte aan de omgeving dan wanneer het zou smelten.

Het smelt- en kookpunt ligt op 195 kelvin, wat gelijk is aan -78,15 graden celsius en heeft een dichtheid van 1,98 kg/m³.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Droogijs

Re: Droogijs

Geplaatst: 18 aug 2007, 22:19
door chef peter
Terry schreef:Droogijs of koolzuursneeuw is de vaste vorm van koolstofdioxide of CO2.

Droogijs wordt vooral gebruikt om te koelen en, in de theatertechniek, om een laaghangende nevel te maken. Met een normaal rookapparaat komt de nevel verder omhoog dan met droogijs.

De koelcapaciteit van droogijs is meer dan 3 maal hoger dan die van waterijs. Droogijs is dan ook met name geschikt voor plaatsen waar geen energiebron beschikbaar is om lage temperaturen te bereiken.

Droogijs heeft als voordeel dat het van een vaste vorm direct over gaat in gasvorm (sublimatie) onder de standaarddruk. Hierdoor onttrekt het meer warmte aan de omgeving dan wanneer het zou smelten.

Het smelt- en kookpunt ligt op 195 kelvin, wat gelijk is aan -78,15 graden celsius en heeft een dichtheid van 1,98 kg/m³.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Droogijs
hee ik zie onregelmatig heden in de informatie, ik heb het van een leverancier gepikt die info, kleinigheidje :lol: