Sirlionsteak van Kangoeroe

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Willem***
Berichten: 11
Lid geworden op: 17 dec 2006, 11:06
Locatie: Barendrecht

Sirlionsteak van Kangoeroe

Bericht door Willem*** » 17 dec 2006, 12:06

Is iemand hiermee bekend, ik heb wat gekregen van een relatie.

Wordt de 1ste keer dat ik dit gaat bereidden, tips zijn welkom of wat achtergrond informatie.

Gr
***

marcin
Berichten: 234
Lid geworden op: 29 okt 2006, 15:22
Locatie: cadzand
Contacteer:

Bericht door marcin » 17 dec 2006, 14:04

skippy bereiden zoals hert

heeft een gelijkaardige smaak , de filet is mooi mals de overige delen iets taaier, dus langer bereiden

vooraf marineren helpt, doet het ook goed met soja, chilli en koriander
iedereen ziet wanneer ik dronken ben, maar niemand ziet wanneer ik dorst heb!

pablo_rens
Berichten: 12
Lid geworden op: 06 jan 2007, 19:22
Locatie: Bergen op Zoom

Bericht door pablo_rens » 08 jan 2007, 23:20

hoi wij maakte hem altijd als een wildgerecht met een wilde veenbessen saus, een echte topper

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Bericht door chef peter » 22 jun 2007, 18:11

Sirloin steak word van dunne lende gesneden, ik hoor de benaming wel vaker, volgens mij is het gewoon borstvlees, ik ben er niet zeker van.
Ik vind het zelf een beetje muffig vlees, de kleur vind ik ook niet echt fris, beetje bruinig.
Gewoon bakken denk ik dan, lekkere jus d'r bij, ...doe eens gek.

Smakelijk
Laatst gewijzigd door chef peter op 26 jun 2007, 20:59, 2 keer totaal gewijzigd.

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Bericht door chef peter » 26 jun 2007, 20:59

pablo_rens schreef:hoi wij maakte hem altijd als een wildgerecht met een wilde veenbessen saus, een echte topper
Ik vind dat je een product moet combineren met de groenten of ingredienten uit het leefgebied of climaat waar het beestje vandaan komt, deze keus vind ik minder, zal misschien best smaken, maar ik sta er niet achter.
Laatst gewijzigd door chef peter op 26 jun 2007, 23:23, 1 keer totaal gewijzigd.

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak » 26 jun 2007, 22:12

kangaroo carpacio met macadamianoten vinaigret

rose gebraden kangaroo met een mouseline van zoete aardappel en olijven puree

het klimaat in australie is net zo moeilijk te omschrijven als het klimaat in europa we praten over een heel continent waar je ook ski gebieden hebt met eeuwige sneeuw die nog niet eens zover afliggen van de wat lager gelegen wijngaarden die nog niet eens zover afliggen van de kust waar de annanas en macadamia nootjes groeien

gebruik het als lam of hert de australische keuken is de meest multi culturele keuken die je je maar kan voorstellen dus daar zitten geen grenzen aan.

Danuta
Berichten: 40
Lid geworden op: 28 mei 2007, 20:07
Locatie: Geertruidenberg

Bericht door Danuta » 26 jun 2007, 23:51

Misschien heb je hier iets aan en vergeet nooit dat je erg moet uitkijken met garen, het wordt echt extreem snel droog als je boven medium rare uit komt....
http://fooddownunder.com/cgi-bin/search.cgi?q=kangaroo

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Bericht door Cees » 27 jun 2007, 00:13

Ik vind het persoonlijk ...echt niet lekker !! Maar smaken verschillen, en dat is maar goed ook :)
Vond het een weeig smaakje hebben ...beetje sponsachtig. nee ik hou er niet van.

Danuta
Berichten: 40
Lid geworden op: 28 mei 2007, 20:07
Locatie: Geertruidenberg

Bericht door Danuta » 27 jun 2007, 00:17

Vrienden in Australie vinden het alleen goed te eten van de barbeque en dan liefst een tijdje gemarineerd in whisky......... :)

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Bericht door chef peter » 27 jun 2007, 20:21

Danuta schreef:Vrienden in Australie vinden het alleen goed te eten van de barbeque en dan liefst een tijdje gemarineerd in whisky......... :)
Das nou eens een goeie tip.

Plaats reactie