Koester de Kropsla

Alles over ingrediënten
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Koester de Kropsla

Bericht door Webmaster » 30 mei 2006, 09:12

De komende weken is er de sla uit de ‘volle koude grond’, met die boterzachte kruidige smaak. Elk slablaadje tot en met het hart heeft smaak en smaak heeft aandacht nodig. Met gevoel wassen, zonder te beschadigen, relaxen in de slacentrifuge en niet als een dolle dwaas in de vijfde versnelling toeren laten draaien. De sla à la minute scheuren of plukken en niet bruut met het mes erdoorheen.

En de nerfjes, waarom worden die zo vaak weggegooid? De nerfjes hebben karakter, zijn fris en knapperig en zelfs heerlijk om kort te roerbakken (echt superkort!), of mengen met een lauwwarme mierikswortelmayonaise en bedekken met gemarineerde ansjovis. Het knapperige hart, gehalveerd over de lengte, maar zo dat de krop bij elkaar blijft, kun je in de koekenpan kort roosteren, dan komt de boterachtige smaak nog meer tot zijn recht, lepel er een warme dragonsabayon over, Hollandse garnaaltjes erbij en je hebt een elegante combinatie. Koester onze oereigen kropsla.

VOEDINGSWAARDE
Alle slasoorten zijn zeer rijk aan vitamines, vooral vitamine C en A. Bovendien zijn ze arm aan calorieën.
Kokforum.nl : de website voor koks

Plaats reactie