De grote Larousse Gastronomique (AANRADER)

waarbij recente en niet recente boeken aan bod komen
Simpele kok
Berichten: 6
Lid geworden op: 25 nov 2013, 11:43

De grote Larousse Gastronomique (AANRADER)

Bericht door Simpele kok »

De grote Larousse Gastronomique. (Heb ik Via bol.com gekocht)


Ik raad iedereen aan om dit boek te kopen of je nauw professionele kok bent, koksopleiding doet of gewoon een hobby kok bent. Je leert er zo ontzettend veel van. Een aanrader dus :D !

Alle info komt van bol.com behalve de allerlaatste link helemaal onderaan.

Auteur J. Robuchon
Redactie Jacques Meerman
Overige betrokkenen H. Franssen, J. Schipper, Floris Brester
Soort Met illustraties
Taal Nederlands
Vertaald uit het nl
Vertaald door F. Brester, J. Claassen-Brouwer, H. Franssen, J. Schipper
Aantal delen 2
Afmetingen 87x312x235 mm
Gewicht 5,35 kg
Inclusief Inclusief kaart
Druk 1
ISBN10 9021530368
ISBN13 9789021530369

's Werelds beroemdste culinaire naslagwerk geheel vernieuwd!
De Grote Larousse Gastronomique is het ultieme naslagwerk voor professionele en hobbykoks. Het boek bestaat al sinds 1938 en is sindsdien een groot aantal keren aangepast aan de steeds veranderende situatie op culinair gebied. Het is een combinatie van geschiedenis, theorie en praktijk. De overzichtelijke vormgeving en ruim 1700 culinaire foto's vullen de informatie uitstekend aan en maken het boek toegankelijk en overzichtelijk. Om de recepten gemakkelijk in de keuken te kunnen gebruiken, worden deze niet alleen in het complete boek opgenomen, maar ook apart gebundeld in een receptenboek.
Recensie(s)

Nieuwe, flink herziene druk op een groter formaat (30,4 x 23,2 was 26,5 x 19,5) van de Franse gastronomische encyclopedie waarin naast algemene culinaire begrippen en gerechten, de Franse regio's en de Franse wijnen behandeld worden maar ook veel landenkeukens. Nu met veertig biografieen van grote chef-koks, nieuwe technieken waaronder moleculaire, 'oude' ingredienten, meer kleurenfoto's van ingredienten - de gerechtfoto's vervielen. Met blauw afgedrukte dubbele fotopagina's waarop begrippen als: aansnijden, dessert, glas, sommelier, zalm enz. visueel worden verduidelijkt, al zijn de foto's van een aantal handelingen meer een impressie dan een instructie. Bij ieder lemma staat ook de Franse naam: handig voor culinaire opleidingen. De receptennamen in beige. Onderaan de recepten verwijzingen naar andere recepten. Achterin een aanhangsel met praktische zaken, overzicht van grote Franse wijnen enz. een bibliografie, een register enz. Papieren foto-omslag. De recepten zijn nog eens afgedrukt in een paperback op hetzelfde formaat, op gerechtsoort met een register. Beide boeken komen in een kartonnen foudraal.<br/><br/>Toos Verhoeven-van Raamsdonk

Te koop bij bijv: http://www.bol.com/nl/p/de-grote-larous ... ifications" onclick="window.open(this.href);return false;.

Voor meer info lees deze blog door: http://koken.blog.nl/inspiratie/kookboe ... tronomique" onclick="window.open(this.href);return false;.

Met vriendelijke groet,

Simpele kok.
Plaats reactie