Pagina 1 van 1

Bocca

Geplaatst: 01 jul 2011, 11:56
door Bergen
Bocca:

Jacob Kenedy, a self-avowed culinary magpie, travelled the length and breadth of the country over the course of a year, gathering up his favourite recipes - many of them obscure, some bizarre, all utterly delicious. Like the menu at Bocca di Lupo, Jacob's award-winning London restaurant, this book is a thrilling, exotic journey through the true flavours of Italy: the hearty risotti of the north, the exquisite shellfish of the Veneto, the earthy sausages of Bologna, the fried street food of Rome, the baroque desserts of Naples and the Arab-influenced sweets of Sicily. The recipes are a revelation, a portal to a side of Italy you may not yet have experienced, or even bargained for - gritty, glamorous, seedy and mysterious. Be warned, this is a cookbook with teeth.

Jacob Kenedy is trouwens de man achter Bocca di Lupo, mocht u het nog niet doorhebben ;-)

Het boek van binnen:

Afbeelding

Bocca kost 40 euro.

Pas sinds enkele dagen in mijn bezit en zeer onder de indruk. Wel een paar foutjes in de receptuur, waarbij de ingredi├źntenlijst en het recept niet geheel met elkaar overeenkomen. Maar de receptuur is wel erg goed. Geen smaakaanpassingen etc. Puur Italiaans zoals het oorspronkelijk bedoeld was.

Ik ga nu maar even een nog levende kreeft in twee├źn snijden. (Volgens Kenedy de meest humane manier?!)