Georges Blanc - "Le Plus Simple du Meilleur"

waarbij recente en niet recente boeken aan bod komen
Plaats reactie
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Georges Blanc - "Le Plus Simple du Meilleur"

Bericht door berexstone » 20 apr 2011, 12:10

TITEL : "Le Plus Simple du Meilleur"
AUTEURS : Georges Blanc en Sylvia Gabet
TAAL : Frans
UITGEVERIJ : Éditions Minerva
PRIJS : 29,90 €

Georges Blanc is één van die koks die er gevoelsmatig altijd al waren, een beetje zoals Paul Bocuse. Blanc komt uit een familie met een lange culinaire traditie en verkreeg drie Michelinsterren in zijn restaurant te Vonnas.
Wie aan gasronomie denkt, zegt: mooi, verse, nobele en excellente ingrediënten. Het is echter lang niet altijd gemakkelijk om ze te selecteren en nog minder om ze te bereiden.
Huisvrouw-keukenkokkin Sylvia Gabet en top-kok (een échte dus) Georges Blanc slaan de handen ineen en komen tot een aantal recepten. Culinair eenvoudig en toegankelijk, toch heerlijk!
Niet alle ingrediënten zijn echter goedkoop, zo wordt er gebruik gemaakt van o.a. truffel, morille, poularde de Bresse, foie gras, kreeft of saint-jacques.

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Georges Blanc - "Le Plus Simple du Meilleur"

Bericht door Leo » 20 apr 2011, 13:29

pas georges blanc de hand geschut nog.
Lekker gegeten daar, was de 2e keer.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Plaats reactie