TITEL : "Le goût des fleurs"
AUTEUR : Thierry Thorens
TAAL : Frans
UITGEVERIJ : Actes Sud
PRIJS : 20 €
De estethische waarde van bloemen (bloemenpracht, parfums etc) zijn al duizenden jaren bekend. Het gebruik van bloemen om z'n voedingswaarde is wat recenter.
In dit boek neemt de cuisinier Thierry Thorens u mee naar de wereld van de bloemen, daarna naar de keuken, waar gerechten met subtiele smaken worden klaargemaakt, veelal nieuwe creatie's.
Zoals: le minestrone aux mille fleurs, of: la vinaigrette à la rose et aux noisettes, of: le quatre-quarts à la violette, of de la gelée de coquelicot. Driehonderd recepten!
Verder worden er, belangrijk, zeventig wilde of gecultiveerde planten precies en duidelijk beschreven.
Voor borden die net zo mooi als smakelijk zijn!
Le goût des fleurs
Re: Le goût des fleurs
hm, typisch franse kruiden of ook wat toepasselijks voor ons. ?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl