TITEL : "Altitude 2300 m"
Auteur : Jean Sulpice
UITGEVER : Éditions Glénat - 39 €
In de Val Thorens vinden we het hoogstgelegen sterrenrestaurant ter wereld: "L'Oxalys" (2 sterren, http://www.jean-sulpice.fr" onclick="window.open(this.href);return false;)
Frisheid en kleur zijn de hoofdpunten in de keuken van de jonge chef Jean Sulpice, ex sous-chef van Marc Veyrat.
Leuk is de serie portretten van de producenten en kleine leveranciers, vol leven en anecdotes. 60 recepten maken het boek van dit hoogste (*) restaurant van Europa af!
'Ris de veau au caramel de citron', 'queue de lotte', 'clémentines et artichauts', of 'écrevisses au reblochon et noix'. Men hoeft er echter geen berg voor te beklimmen, ook thuis zijn ze perfect te realiseren.
(*) = volgens Michelin criteria dan. Volgens mij is het hoogste restaurant van Europa het Indische restaurant op de Jungfraujoch (Eigergletscher, Berner Oberland, Zwitserland)
Altitude 2300 m, het hoogste sterrenrestaurant
- berexstone
- Berichten: 673
- Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07
Re: Altitude 2300 m, het hoogste sterrenrestaurant
is het ook in het engels of nederlands verkrijgbaar?