Bakboek - De Klassiekers

waarbij recente en niet recente boeken aan bod komen
Plaats reactie
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Bakboek - De Klassiekers

Bericht door berexstone » 21 jan 2011, 12:36

Haha, eigenlijk zouden we allemaal moeten weten en kunnen, maar hoe vaak komt het niet voor dat de meest "simpele" dingen toch ff opgezocht moeten worden?
Het probleem bij veel bakboeken is de onnauwkeurigheid van de hoeveelheden, terwijl ze bij bakken veel nauwer luisteren dan bij koken: een kop suiker, een theelepel zout, 4 eetlepels boter, 4 eieren...........maar...hoe groot is die kop, moet je die lepel afstrijken, moet je kleine eieren of jumbo-eieren gebruiken?
In "Bakboek, De Klassiekers" worden alle hoeveelheden nauwkeurig aangegeven.
In dit boek vind je meer dan 200 recepten voor taarten, hartig en zoet gebak, brood en koffiekoeken, dessert- en aperitiefkoekjes, cakes, muffins, soezen, vlaaien, biscuitgebak, roomhoorntjes, appeltaartjes, hazelnootkoekjes, zonnetjes.... Blader door het boek, bekijk de smakelijke foto's van Frank Croes en maak je keuze(s).

TITEL : "Bakboek, De Klassiekers"
AUTEUR : Eric Van Den Nende
UITGEVERIJ : De Standaard
PRIJS : € 29,95

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: Bakboek - De Klassiekers

Bericht door Pluter » 21 jan 2011, 23:31

200 recepten maar? Dat moet beter kunnen in dit genre.

Iemand tips?
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Re: Bakboek - De Klassiekers

Bericht door sjaak » 26 jan 2011, 17:16

de lepels en kopjes zijn amerikaanse maten en zijn dus wel degelijk altijd hetzelfde.
je kan bij een betere kookwinkel lepels en kopjes kopen
Afbeelding

Plaats reactie