Pagina 1 van 1

Kobe Desramaults - In De Wulf

Geplaatst: 21 jan 2011, 12:05
door berexstone
TITEL : "In De Wulf"
AUTEUR : Kobe Desramaults / Annick Vansevenant
TAAL : NL
UITGEVER : Stichting Kunstboek
ISBN : 978 90 5856 348 4
PRIJS : € 39, 190 pagina's

Kobe doet zijn ding in het verre Dranouter. Een bijzonder mooi stukje Oost-Vlaanderen met een uniek terroir. Die terroir ontdek je op de borden die in zijn restaurant In De Wulf geserveerd worden. Wilde kruiden uit het bos, vis en zeebanket uit Nieuwpoort, streekbieren en zelfs -wijnen, je komt het allemaal tegen in de keuken van Kobe. In dit boek gaat het dus daarover. Naast produkten en recepten lees je ook portretten van kwekers, vissers, kaasmakers, brouwers, stokers en wijnboeren; alles op een aangename manier. Prachtige foto's van Piet De Kersgieter, leuk verwoord door Annick Vansevenant. Dit is een echt goed boek!

Kobe presenteert een 40-tal recepten en gaat op bezoek bij een 10-tal streekproducenten die hem inspireren en zijn filosofie delen.

Re: Kobe Desramaults - In De Wulf

Geplaatst: 21 jan 2011, 12:20
door yrtsap
ik sprak Kobe afgelopen week nog, druk bezig met zijn tweede zaak Bruut. Als het boek net zo goed is als het eten, komt hij er zeker.

Re: Kobe Desramaults - In De Wulf

Geplaatst: 21 jan 2011, 12:27
door berexstone
Hi yrtsap,

Ja ik denk het ook wel.
Ben overigens een liefhebber van boeken met achtergrondinformatie over producenten, vissers etc. Of leveranciers en zo. Dan kun je je beter inleven in de wereld in en rond de chef en z'n restaurant.