"Het Festijn van Vlees & Wijn"

waarbij recente en niet recente boeken aan bod komen
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

"Het Festijn van Vlees & Wijn"

Bericht door berexstone »

Na het schrijven van het boek "Het Festijn van Kaas & Wijn" kreeg schrijver Hans Melissen de vraag van slagers om een boekje over vlees en wijn te maken. "Een leuk boekje met recepten die lekker en toegankelijk zijn", vertelde chef-kok Ron Blaauw (**), die het eerste exemplaar ontving.
De sterrenkok is een van de vele topkoks die een bijdrage leverden, met een recept van lamsrug.
Jonnie Boer (***) geeft het geheim prijs van 'De bal van Jonnie', een kalfsgehaktbal en eendenlever. Het gemarineerd gekookt buikspek van Bommeriger big, een recept van Erik van Loo van Parkheuvel (**) ziet er heerlijk uit, maar vergt wel wat keukenervaring! Wat toegangelijker is het recept voor sukadelappen met frites, prei en piccalilly van het Hilversumse restaurant Lakes (*).
De sommeliers adviseren een passende wijn bij de receptuur.
De recepten zijn verdeeld in lam, kalf, rund en varken met bijbehorende uitleg.
De jonge fotograaf Kaj ter Borgh maakte prachtige afbeeldingen van de gerechten. Het boekje is alleen verkrijgbaar bij de slagerijen.
"De slagers moeten zich onderscheiden van de grootwinkelbedrijven en willen daarom de exclusieve verkoop hebben van "Het Festijn van Vlees en Wijn", legde de schrijver Hans Melissen uit, die alweer nieuwe uitgaven over vis, wild en gevogelte in het vooruitzicht heeft.
Plaats reactie