Cuisine Pure

waarbij recente en niet recente boeken aan bod komen
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Cuisine Pure

Bericht door Leo » 31 jan 2006, 21:10

Afbeelding

dit boek krijg ik eindelijk morgen......

van een oude chef van me.
ben benieuwd...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

richard
Berichten: 24
Lid geworden op: 10 dec 2006, 01:21
Locatie: Gstaad

Robert Speth

Bericht door richard » 10 dec 2006, 10:50

Waneer heb jij daar gewerkt, spreek hem regelmatig dan doe ik hem de groeten.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 10 dec 2006, 10:51

Hi, ja had je net al een mail gestuurd.
Heb bij Chesery gewerkt idd! Waar werk jij?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

richard
Berichten: 24
Lid geworden op: 10 dec 2006, 01:21
Locatie: Gstaad

Bericht door richard » 10 dec 2006, 11:35

Ik werk in het Grand Hotel Park, boven op de Wispile. Het hotel heeft sinds een paar jaar een nieuwe eigenaar en is alles aan het renoveren. Ook in de keuken genoeg personeel ( 35 koks) alleen de mooiste en beste produkten.
Mijn chef heeft samen Robert Speth een koelcel gekocht om het vlees langer te laten rijpen enz. enz. heel leuk allemaal.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 10 dec 2006, 11:41

okay, leuk! Is Paul Matti ook nog aanwezig?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

richard
Berichten: 24
Lid geworden op: 10 dec 2006, 01:21
Locatie: Gstaad

Bericht door richard » 10 dec 2006, 11:47

Ja als er wat te zuipen en te eten valt en dan het liefst voor 11 uur 's ochtends. :P

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 10 dec 2006, 12:09

haha geweldig.

Even voor de andere gebruikers op het forum....

Hij is een van de beste slagers die ik heb ontmoet.
Die maakt ondanks zijn leeftijd van 'n wildzwijn binnen no-time mooie panklare stukjes.

om 09.00 's ochtends dan.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

richard
Berichten: 24
Lid geworden op: 10 dec 2006, 01:21
Locatie: Gstaad

Bericht door richard » 10 dec 2006, 12:16

En ook de enige slager die nog worsten draait die met warm slachtvlees gemaakt zijn.(is voor de verkoop niet meer toegestaan maar voor de koks om te proberen) Geweldig!

Groetjes Richard

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Davidoff

Bericht door Leo » 10 dec 2006, 12:44

Afbeelding die man in het midden is paul.

Afbeelding
Afbeelding

Dat shirt van Gstaad heb ik ook wel eens in nederland gezien, iemand liep voorbij met dat shirt aan.
Dit wil ik ook, waar kan ik die kopen richard? Of kan jij die voor me regelen :oops:
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

richard
Berichten: 24
Lid geworden op: 10 dec 2006, 01:21
Locatie: Gstaad

Bericht door richard » 10 dec 2006, 12:54

Ik vraag het wel even aan hans peter, was dat het beroemde "gitzie" dat onder de grond gebraden is?
Dat Saveurs is trouwens wel een ontzettend cool idee heb je in Nederland ook zulke festivals?
Voor iedereen: Saveurs is een week waar elke dag een andere topkok iut europa in een ander restaurant een menu kookt, echt geweldig, op die manier kom je echt met veel vakmensen in contact en voor de gasten ook altijd weer iets bijzonders.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Saveurs

Bericht door Leo » 10 dec 2006, 12:59

goeie vraag..Ik zou het niet weten.

Saveurs ken ik in nederland eigenlijk niet.
Misschien iemand anders wel. Het is zeker 'n leuk idee.
Maar, locaties als Gstaad zijn niet makkelijk te vinden.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Plaats reactie