Pagina 1 van 1

De essentie – De eigentijdse keuken

Geplaatst: 14 jan 2010, 16:24
door Leo
Win hier je Boek: op De Essentie Actie

Afbeelding

Een naslagwerk over de 100 % Belgische haute cuisine van vandaag

Unilever Foodsolutions stelt in preview “De essentie, de eigentijdse keuken” voor, een boek van Jean-Pierre Gabriël over de kooktechnieken van vandaag. Met zijn 416 bladzijden dient het boek zich aan als een bron van informatie en een praktisch werkinstrument voor de eigentijdse kok.

Zeven koks hebben eraan meegewerkt, en niet de minste, ware ijkpunten op de Belgische culinaire scène. Samen zijn ze goed voor 14 Michelinsterren: Peter Goossens – Hof van Cleve, Yves Mattagne – Sea Grill, Bart De Pooter – De Pastorale, Wout Bru – Chez Bru, Viki Geunes – ’t Zilte, Sang Hoon Degeimbre – L’Air du Temps, Filip Claeys – De Jonkman.

In 416 pagina’s, geïllustreerd met 120 foto’s van recepten en culinaire toepassingen, bereikt “De essentie, de eigentijdse keuken” van meet af aan zijn doel: een goudmijn aan informatie en een werkinstrument dat uniek is in zijn soort. Dit 100 % Belgische boek zal zeker en vast weerklank vinden bij koks en foodies in België en ver daarbuiten.

Beschrijving “De essentie, de eigentijdse keuken”

Tekst en fotografie Jean-Pierre Gabriël
Wetenschappelijke medewerking: Milovan Sale
416 bladzijden in kleur – Formaat: 22,5 x 29,7 cm

Hoofdstuk 1. Grondstoffen
Hoofdstuk 2. Principes en technieken
Hoofdstuk 3. Hedendaagse ingrediënten
Hoofdstuk 4. Culinaire oplossingen
Hoofdstuk 5. Thema’s en concepten

check de site

Re: De essentie – De eigentijdse keuken

Geplaatst: 14 jan 2010, 16:25
door Leo
ik hem ingezien / gekregen bij Unilever op de Horecava.
Echt, een must have!

Re: De essentie – De eigentijdse keuken

Geplaatst: 14 jan 2010, 20:14
door berexstone
Lijkt me zéér interessant!

Re: De essentie – De eigentijdse keuken

Geplaatst: 14 jan 2010, 22:46
door Cees
Lijkt me een top boek, ga ik zeker aanschaffen!

Re: De essentie – De eigentijdse keuken

Geplaatst: 16 jan 2010, 11:37
door Bchef1
mooi boek!
wel ff 120 eurie, ga 's kijken of ik er een los kan weken bij unilever.
Maar op de belgische unilever site hebben ze het over deel 2, wat impliceert dat er ook een deel 1 is.
weet iemand daar iets van?

Re: De essentie – De eigentijdse keuken

Geplaatst: 16 jan 2010, 16:26
door Cees
Leo schreef:ik hem ingezien / gekregen bij Unilever op de Horecava.
Echt, een must have!

Niet een paar gekregen om te verloten onder je trouwe koksforummers?
:lol:

Re: De essentie – De eigentijdse keuken

Geplaatst: 16 jan 2010, 23:07
door Pluter
Cees schreef:
Leo schreef:ik hem ingezien / gekregen bij Unilever op de Horecava.
Echt, een must have!

Niet een paar gekregen om te verloten onder je trouwe koksforummers?
:lol:
Of scan hem effe in en maak er een pdf-je van :wink:

Re: De essentie – De eigentijdse keuken

Geplaatst: 10 feb 2010, 08:05
door Cees Timmerman
Inderdaad een must have. Je raakt niet uitgelezen, top boek.

Re: De essentie – De eigentijdse keuken

Geplaatst: 26 feb 2010, 18:38
door berexstone
Jean-Pierre Gabriel schreef en fotografeerde een boek. Unilever gaf het uit...en dan zie ik iedereen de wenkbrauwen fronsen. Toch is dit helemaal niet zo gek. Het boek gaat in essentie over de moleculaire keuken en die haalt haar mosterd bij de grootindustrie. Gabriel spreekt liever van de 'eigentijdse keuken', een keuken die volop gebruik maakt van de enorme kennis die we hebben over ons eten. Dit boek is compleet. Niet alleen vind je hierin alles over de nieuwe technieken, ook het hoe en waarom wordt uitgelegd. De recepten in het boek zijn van grote jongens : Peter Goossens, Sergio Herman, Bart de Pooter, Yves Mattagne, Wout Bru, Viki Geunes en Sang-Hoon Degeimbre. Eenvoudig is het voor de meesten niet, komisch wel. Je leest niet vaak in één en hetzelfde boek een recept van een superchef naast een recept waarin poedertjes en bouillons van Knorr worden gebruikt. Maar maalt er iemand om als we zeggen dat we een textura van El Bulli gebruiken? In beide gevallen gaat het om hulpmiddelen. Hoe dan ook, je kunt maar nieuwe technieken toepassen als je weet hoe één en ander in elkaar steekt; hoe eiwit werkt, hoe vet reageert...en dit wordt allemaal uitgelegd. Dit boek verbreedt je culinaire kennis en inzicht en zal, ondanks het hoge prijskaartje, zijn weg naar de keuken van menig professionaal en hobby kok vinden. Afwasbaar hardcover, 415 pagina's, en...€ 120

Re: De essentie – De eigentijdse keuken

Geplaatst: 26 feb 2010, 23:05
door Leo
let op!
binnenkort komt er een actie om wat boeken te verloten.

Een combi van Unilever / Kokswereld / Koksforum
Raad het geluid...deel 3!

Re: De essentie – De eigentijdse keuken

Geplaatst: 27 feb 2010, 00:20
door Cees
Leo schreef:let op!
binnenkort komt er een actie om wat boeken te verloten.

Een combi van Unilever / Kokswereld / Koksforum
Raad het geluid...deel 3!
Top geregeld!

Re: De essentie – De eigentijdse keuken

Geplaatst: 02 mar 2010, 20:34
door Niels
Sneek preview op http://www.kokswereld.nl/geluid/" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: De essentie – De eigentijdse keuken

Geplaatst: 04 mar 2010, 01:23
door Cees
Het geluid wat ik hoor, is dat het geluid wat ik moet raden, of komt daar een ander geluid voor in plaats? Omdat het een sneek preview is?

Re: De essentie – De eigentijdse keuken

Geplaatst: 06 mar 2010, 15:53
door Leo
Hij staat nu echt online, zie de eerste post van dit topic om een van die boeken te winnen.

Re: De essentie – De eigentijdse keuken

Geplaatst: 07 mar 2010, 01:32
door Cees Timmerman
Dat was een bekend geluid, gelukkig.

Re: De essentie – De eigentijdse keuken

Geplaatst: 07 mar 2010, 02:20
door Cees
Als het met koken te maken heeft, dan is het mij onbekend helaas lol

Re: De essentie – De eigentijdse keuken

Geplaatst: 07 mar 2010, 09:09
door Leo
zo houden we het voor iedereen spannend.

Re: De essentie – De eigentijdse keuken

Geplaatst: 08 mar 2010, 01:07
door Tim
staat ie al op bol.com? kan m niet vinden gevonden


http://www.pubmarket.be/staging/unileve ... tie_deel2/" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: De essentie – De eigentijdse keuken

Geplaatst: 21 mar 2010, 16:01
door limo factory
Heb hem ook sinds 2 weken in huis...... wat een schitterend boek zeg.
Zelden een boek gezien met zoveel informatie.
Het kost wat.... maar zeker de moeite waard.

Misschien wel vaste kost voor elke kok!!

Groeten Erik

Re: De essentie – De eigentijdse keuken

Geplaatst: 22 mar 2010, 02:47
door Cees
Net 3 boeken binnen gekregen via amazon.uk (fat duck, alinea , under pressure) 3 boeken voor 90 eurie.....wat moet ik nu weer in mars zetten om dit boek te verkrijgen kjfsalkajshflahuer^$%#^%$#%$#^$% Mijn vrouw word gek :P
Ik wil het zo graag :)

Re: De essentie – De eigentijdse keuken

Geplaatst: 22 mar 2010, 08:48
door Leo
raad het geluid.zou ik zeggen.. :)

Re: De essentie – De eigentijdse keuken

Geplaatst: 24 mar 2010, 13:54
door dalanaustet
Denken jullie dat dit boek ook de moeite waard is voor mij. Ik kan het nl. niet inzien.
Voor ons is het nogal lastig om aan bepaalde ingredienten te komen. Ik wil het niet zomaar op de gok bestellen dus vraag ik me af of de receptuur redelijk inwisselbaar en is het inspirerend ? Om jullie een idee van de basis van onze keuken te geven, veel verse vis vooral kabeljauw, schelvis, roodbaarsachtige, heilbot en koolvis schaaldieren vooral koningskrab en zee-egels, vlees rendier en walvis. Verder rund en varken van een medium kwaliteit , groentes: zeer afhankelijk van wat ze lukt hiernaar toe te transporteren. Verder is alles wel op de een of andere manier te krijgen maar levertijden liggen tussen de 3 weken en 6 maanden, dus plannen kun je niet.

Re: De essentie – De eigentijdse keuken

Geplaatst: 03 apr 2010, 08:36
door ralph geerts
Ik heb hem hier thuis liggen. Lag gewoon in de bieb op school ;) . Het is een zeer gevarieerd boek. Veel nieuwe ingrediënten maar ook veel technieken die je kan toepassen zonder speciale ingrediënten. Echt een aanraden voor iedereen die aan vernieuwing toe is.