Suggesties voor een culinair woordenboek?

waarbij recente en niet recente boeken aan bod komen
Plaats reactie
joep
Berichten: 16
Lid geworden op: 07 mei 2008, 12:26

Suggesties voor een culinair woordenboek?

Bericht door joep » 17 dec 2008, 16:42

Beste allemaal,

Ik ben op zoek naar een culinair woordenboek waar onder andere alle vaktermen uit de keuken worden uitgelegd. Ik weet dat er vele zijn en dat recentelijk Johannes van Dam een uitgebreide versie van zijn eigen werk heeft uitgegeven maar welke titels gebruiken jullie? En ook interessant, kennen jullie ook websites culinaire termen worden uitgelegd?

Ik ben benieuwd!

Hartelijke groet,

Joep

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Suggesties voor een culinair woordenboek?

Bericht door Marielle » 17 dec 2008, 20:03

hier op het koksforum bij de encyclopedie!!

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Suggesties voor een culinair woordenboek?

Bericht door Maurits » 18 dec 2008, 10:12

Een prima handzaam boekje is van Michael Ruhlman 'The Elements of Cooking'! En nee, de entries gaan gewoon over Franse keukentermen (niet Amerikaanse).

Verder is het glossarium uit de Escoffier ook wel nuttig.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Plaats reactie