Saisonnier

waarbij recente en niet recente boeken aan bod komen
Plaats reactie
Anoesjka
Berichten: 20
Lid geworden op: 19 jun 2007, 12:52
Locatie: Amersfoort

Saisonnier

Bericht door Anoesjka » 13 jul 2007, 09:50

Via verschillende websites en dit forum heb ik kennis gemaakt met de saisonnier en P&D. Iedereen hier is erg enthousiast over deze bladen. Ze zien er op de site dan ook prachtig uit. Ook de recepten die ik via restaurantsite heb gezien spreken me erg aan. Vraag is echter of deze bladen voor een fanatieke hobbykok ook aantrekkelijk zijn om aan te schaffen. Hebben jullie hier een mening over, of is het gewoon een kwestie van uitproberen?
Grtz,
Anoesjka
Geniet van het leven, het duurt maar even.

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Bericht door Maurits » 13 jul 2007, 10:28

Hallo Anoesjka,

Ik ben ook zo'n fanatieke hobbykok, en heb ook een tijdje de Culinaire Saissonier gehad. Er staan mooi recepten in, maar er staat ook veel horeca-nieuws en reclameverhalen van restaurants in. Door dat laatste koop ik heb alleen nu nog in de winkel als er interessante recepten in staan.

Maar het is wel een probleem voor fanatieke hobbykoks om een leuk blad te hebben, het is of gericht op de horeca of op (hippe) vrouwen (zoals de Tip en Elle). Ik heb ook toen ik in de VS zat leuke bladen gelezen, maar daar kan je helaas in NL geen abonnement op nemen. Heeft iemand nog andere tips?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Anoesjka
Berichten: 20
Lid geworden op: 19 jun 2007, 12:52
Locatie: Amersfoort

Bericht door Anoesjka » 13 jul 2007, 12:09

@Maurits: in welke boekhandel koop jij die bladen? Ik heb ze nog niet kunnen ontdekken. Heb je Delicious al geprobeerd? Ik vond met name de eerste paar nummers de moeite waard.

@ Terry: je hebt natuurlijk gelijk dat ik het uit moet proberen. De vraag is eigenlijk meer of de recepten die erin staan haalbaar zijn voor de thuiskok, met betrekking tot aanschaf van de ingredienten en benodigde technieken. Zijn de ingredienten niet alleen bij de groothandel verkrijgbaar bijvoorbeeld? Zijn de apparaten die je gebruiken moet redelijk universeel en is het niet alleen maar zeer ingewikkelde receptuur? Een uitdaging hou ik van, van mislukkingen leer je, maar ik vind het wel leuk als er nog een paar recepten instaan die me in een keer lukken :lol:

Grtz,
Anoesjka
Geniet van het leven, het duurt maar even.

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Bericht door Maurits » 13 jul 2007, 13:52

Ik koop de bladen eigenlijk altijd bij grote AKO's. En nee, Delicious heb ik nog niet uitgeprobeerd. Ik zal er snel een blik op werpen!

....Recepten uit horeca bladen zijn prima thuis te koken. Soms is er wel eens iets dat vraagt om speciale keukenapparateur zoals een vacuumeermachine of een salamander. Maar een creatieve thuiskok kan daar altijd zelf wat op verzinnen. Wat betreft de producten, er zijn genoeg specialistische winkels waar alles te krijgen is en de rest is via internet te bestellen (zoals de texturas van el bulli).
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Bericht door Emiel » 13 jul 2007, 15:41

Er zijn toch vele producten die bij ons in de directe omgeving niet te vinden zijn hoor. Gedurende mijn vrije dagen gebeurt het geregeld dat ik thuis aan de slag ga. Dan voelt het ook een beetje aan als een handicap, als ik niet alles kan vinden wat ik zoek. Denk maar aan een mooi stuk vlees, vindt dat maar is in de winkel. De beste kwaliteit gaat altijd eerst naar de betere horecazaak, de rest naar de winkelindustrie. Natuurlijk vindt ik er altijd wel wat op. Maar het zou wel fijn zijn als je thuis een keertje met zwezerikken, truffel, caviaar etc. kunt werken. Misschien dat er wat meer gespecialiseerde winkels moeten komen.

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Bericht door Maurits » 15 jul 2007, 20:46

Ja, Emiel je slaat eigenlijk de spijker wel op zijn kop; 'in de directe omgeving' is het vaak lastig en er moeten idd meer speciaalzaken komen! Maar weet je wat het probleem is, veel NL'ers willen helemaal niet van die goede of speciale producten maar willen voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Het feit alleen al dat de kiloknaller bestaat.......
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Anoesjka
Berichten: 20
Lid geworden op: 19 jun 2007, 12:52
Locatie: Amersfoort

Bericht door Anoesjka » 16 jul 2007, 13:33

Klopt helemaal wat je zegt Maurits, de meeste nederlanders hebben geen geld over voor goede producten. Bovendien is bij een heel groot gedeelte de smaakvervlakking opgetreden; jammer maar helaas. Gelukkig zijn er nog genoeg mensen die eerlijke producten wel weten te waarderen. Haha, en al zou er maar in elke stad een mooie speciaalzaak zitten!
Geniet van het leven, het duurt maar even.

Gert
Berichten: 98
Lid geworden op: 12 jul 2007, 20:58
Locatie: wageningen
Contacteer:

Bericht door Gert » 16 jul 2007, 18:22

waar kun je een los nummer van de culinaire saisonnier kopen?
moet je dan naar een speciale kookwinkel of iets dergelijks of kun je die gewoon bij een goede boekenzaak kopen/bestellen?

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak » 16 jul 2007, 22:51

de meeste tijdschriften winkels (AKO / Bruna etc etc) heben hem wel

Gert
Berichten: 98
Lid geworden op: 12 jul 2007, 20:58
Locatie: wageningen
Contacteer:

Bericht door Gert » 17 jul 2007, 11:03

dankje!
'k ga binnenkort eens kijken

Anoesjka
Berichten: 20
Lid geworden op: 19 jun 2007, 12:52
Locatie: Amersfoort

Bericht door Anoesjka » 17 jul 2007, 15:30

Ik heb inmiddels de knoop doorgehakt en een mailtje naar de redactie gestuurd. Eens kijken wat ik ervan vind, heb meteen een abo gedaan op P&D. Ben erg beniewd!! Iig allen bedankt voor de info. Ik laat wel weten wat ik ervan vind!
Geniet van het leven, het duurt maar even.

Linnen broek
Berichten: 34
Lid geworden op: 17 mei 2007, 15:35
Locatie: Den Bosch

Bericht door Linnen broek » 18 jul 2007, 17:19

Ik heb vandaag mijn Culinaire Saissonier zomeruitgave ontvangen.
Dit is mijn eerste exemplaar en het viel me wel al op dat er gerechten in staan die je zelfs als hobbykok relatief eenvoudig kunt bereiden. Dat is voor mij als hobbykok natuurlijk ook erg belangrijk. Verder ook een aantal leuke wetenswaardigheden. Tot nu toe dus een tevreden lezer.

Mac Patrick
Berichten: 16
Lid geworden op: 20 nov 2006, 23:31
Locatie: Zwijndrecht België

Bericht door Mac Patrick » 21 jul 2007, 23:19

Linnen broek schreef:Ik heb vandaag mijn Culinaire Saissonier zomeruitgave ontvangen.
Dit is mijn eerste exemplaar en het viel me wel al op dat er gerechten in staan die je zelfs als hobbykok relatief eenvoudig kunt bereiden. Dat is voor mij als hobbykok natuurlijk ook erg belangrijk. Verder ook een aantal leuke wetenswaardigheden. Tot nu toe dus een tevreden lezer.
De Culinaire Saissonier vind ik echt de top, veel lekkere recepten, niet allemaal uit te voeren door een hobbykok omdat soms specifieke toestellen worden gebruikt maar met wat ervaring kan je deze toch benaderen. Anderzijds zijn er ook de iedeeën voor bordschikking ed. Wat ook niet te onderschatten is zijn de verschillende artikels over restaurants en vele producten die in de keuken kunnen worden gebruikt, let wel, er zijn er verschillende bij die dienen als reclame en dan ook met het bekende korreltje zout moeten worden genomen.

Ik zou heel graag bij groothandels als Hanos te Antwerpen inkopen doen maar als hobbykok ben je daar niet welkom:-( Bij Chocolat World is het dan weer geen probleem.
Vriendelijke groeten
www.one.org
They need your voice not your money

Anoesjka
Berichten: 20
Lid geworden op: 19 jun 2007, 12:52
Locatie: Amersfoort

Bericht door Anoesjka » 03 aug 2007, 14:51

Ik heb inmiddels de eerste binnen, het zomernummer. Ik vind het een erg mooi blad!
Ook heb ik P&D nummer 5 binnen, dat is helemaal een geweldig blad. In beide staan recepten waar je als hobbykok wel mee uit de voeten kan, af en toe een beetje aangepast misschien, maar ik denk dat het moet kunnen!
Tot nu toe een goede keuze!
Geniet van het leven, het duurt maar even.

paul888
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 okt 2006, 13:41

Bericht door paul888 » 05 sep 2007, 15:47

waar kan je je opgeven voor een abonnement voor culinair saisonnier ?

Jelle
Berichten: 10
Lid geworden op: 04 jun 2008, 12:50

Re: Saisonnier

Bericht door Jelle » 14 sep 2008, 15:55

Iemand een idee waar ik P&D nummer 1,2, 3 en 5 kan krijgen? dan heb ik de verzameling compleet :D

yrtsap
Berichten: 195
Lid geworden op: 21 jun 2007, 12:50
Locatie: windowsd'nc fedder

Re: Saisonnier

Bericht door yrtsap » 17 sep 2008, 16:03

Jelle schreef:Iemand een idee waar ik P&D nummer 1,2, 3 en 5 kan krijgen? dan heb ik de verzameling compleet :D
ik denk wel dat je nummer 2 en 3 kan bestellen.. nummer 1 en 5 zijn uitverkocht. :wink:
hiervoor kan je het beste even bellen ( 0032 33801700), en paul een abonnentskaartje invullen gaat het meestal wel goed.

kevin19
Berichten: 8
Lid geworden op: 24 apr 2009, 19:28

Re: Saisonnier

Bericht door kevin19 » 28 apr 2009, 23:24

hallo iedereen.

ik ben laatst lid geworden van P&D ik vroeg me af waneer deel 14 uit komt weet iemand dat??

ik hoor het graag

groeten kevin

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Saisonnier

Bericht door Leo » 03 mei 2009, 18:07

weet het eigenlijk niet. Heb wel een voorkant ingestuurd. Dus als er een 14 met suikerklontjes komt, is die van mij geweest... :D
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

kevin19
Berichten: 8
Lid geworden op: 24 apr 2009, 19:28

Re: Saisonnier

Bericht door kevin19 » 03 mei 2009, 18:31

oke alvast bedankt 14 in suikerklontjes ik zal er naar uitkijken

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Saisonnier

Bericht door Leo » 28 jun 2009, 11:49

Afbeelding

:lol:
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Saisonnier

Bericht door Cees Timmerman » 29 jun 2009, 09:26

Er ligt een grote carrière voor jouw in het verschiet Leo in de grafische wereld :D Geinig dat ie geplaatst is.

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Saisonnier

Bericht door jeroenbr » 29 jun 2009, 11:53

Leo schreef:weet het eigenlijk niet. Heb wel een voorkant ingestuurd. Dus als er een 14 met suikerklontjes komt, is die van mij geweest... :D
Hoe doe je mee?

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Saisonnier

Bericht door Leo » 29 jun 2009, 13:03

ik weet niet of het nog steeds kan. Anders moet je uitgave 13 bekijken, daar stond de "uitnodiging" in .
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Saisonnier

Bericht door Cees » 02 jul 2009, 00:06

Haha net terug van vakantie en de p&d lag klaar...met Leo genoemd...Goed gedaan :)
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: Saisonnier

Bericht door KNL » 02 jul 2009, 17:48

euhm..hoe kan ik mij lid maken van dat magazine? want ik zie het nergens op de site..?

ifood
Berichten: 21
Lid geworden op: 16 apr 2009, 15:35

Re: Saisonnier

Bericht door ifood » 04 jul 2009, 19:53

Culinaire Saisonnier
Picardielaan 22
B-2970 Schilde
Tel 0032 3 380 17 00
Fax 0032 3 380 17 10
info@saisonnier.net

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: Saisonnier

Bericht door KNL » 05 jul 2009, 10:42

thanks!

yrtsap
Berichten: 195
Lid geworden op: 21 jun 2007, 12:50
Locatie: windowsd'nc fedder

Re: Saisonnier

Bericht door yrtsap » 12 aug 2009, 10:12

Leo schreef:ik weet niet of het nog steeds kan. Anders moet je uitgave 13 bekijken, daar stond de "uitnodiging" in .
het kan nog steeds.. 8)

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Saisonnier

Bericht door Cees » 12 aug 2009, 22:52

Ok, ik ga me best doen :)
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Saisonnier

Bericht door Leo » 16 sep 2009, 15:06

Krijg net de nieuwe patisserie en desserts binnen...cover nu bedacht door onze eigen Patrick Visser!
Afbeelding

wil je ook een shot wagen voor nummer 16 ? norbert@saisonnier.net of kijk op pagina 1816 (uitgave 15)
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

citroen
Berichten: 7
Lid geworden op: 29 aug 2007, 17:26

Re: Saisonnier

Bericht door citroen » 16 sep 2009, 17:30

Koksforum is goed bezig als ontwerpers van de cover van P&D...

ga zo door, zou ik zeggen

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Saisonnier

Bericht door Cees » 16 sep 2009, 22:30

Hartstikke goed . Patrick...Top!!
Ik zelf heb nog niks ingestuurd....wil ik wel gaan doen natuurlijk...en wie weet.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
sous
Berichten: 49
Lid geworden op: 14 jul 2009, 09:40

Re: Saisonnier

Bericht door sous » 01 okt 2009, 08:31

lijkt mij dat het tijd wordt voor een nieuwe topic ipv saisonnier
het grote "wie heeft welke magazinecover gemaakt" topic, cheers

Plaats reactie