Nieuwe NL uitgave van Harold MC Gee's Over eten en koken

waarbij recente en niet recente boeken aan bod komen
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Nieuwe NL uitgave van Harold MC Gee's Over eten en koken

Bericht door Niels » 09 okt 2006, 11:17

Het boek waar geen kok zonder kan.

Ongeveer over een week is de lang verwachte, geheel herziene uigave, van Harold MC Gee's Over eten en koken te bestellen.

Lees verder op:
http://www.kokswereld.nl/content/dossie ... mcgee.html

Afbeelding
Laatst gewijzigd door Niels op 23 jul 2007, 10:34, 1 keer totaal gewijzigd.

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 10 okt 2006, 12:14

mooi.. leuk verjaardags cadeau tipte ik ons mam ;)

Jantine
Berichten: 44
Lid geworden op: 23 apr 2006, 09:18
Locatie: Baneuil

Bericht door Jantine » 10 okt 2006, 13:29

Aha die moet ik hebben :lol:

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 29 okt 2006, 12:37

pas op 20-11-2006 verkrijgbaar

bij van stockum kun je hem reserveren

http://www.vanstockum.nl/cart.php?action=add&id=6953796

Marino
Berichten: 80
Lid geworden op: 05 okt 2006, 16:55
Locatie: Den Bosch

Bericht door Marino » 31 okt 2006, 10:26

Word alsmaar uitgesteld..zou eerst begin okt te koop zijn, nu al half november. Dit is ons lesboek op school en we werken nu met kopieen..dramatisch

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 31 okt 2006, 10:34

klinkt bekent
:D
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Kookboekhandel
Berichten: 4
Lid geworden op: 16 dec 2005, 16:10
Locatie: amsterdam
Contacteer:

Bericht door Kookboekhandel » 31 okt 2006, 19:11

De nieuwe Nederlandse uitgave van het boek van Harold Mc Gee verschijnt niet eerder dan de laatste week van november. Dat het boek er dan zal zijn is vrij zeker aangezien ook de uitgeverij wel weet dat een dergelijk boek een goed cadeau is en dus voor de feestdagen verkrijgbaar moet zijn.
Jonah Freud
De Kookboekhandel
De enige echte kookboekhandel in de Benelux

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 01 nov 2006, 00:39

ik heb al gereserveerd :D

Willem-chef
Berichten: 150
Lid geworden op: 18 feb 2006, 00:08

Bericht door Willem-chef » 01 nov 2006, 08:36

zullen er veel andere dingen dan in de oude staan?
ik twijfel een beetje of ik het nodig vind het boek nog een keer te kopen, maar als het echt heel anders is, dan wil ik m wel hebben

marcin
Berichten: 234
Lid geworden op: 29 okt 2006, 15:22
Locatie: cadzand
Contacteer:

Bericht door marcin » 05 nov 2006, 14:38

ik vraag me ook af of er heel veel andere dingen in staan, de "oude" versie heb ik al lang

zou het interressant zijn om de nieuwe ook te kopen,

misschien enkele aanvullingen extra of zou het een "goedkope" stunt zijn van de uitgever, nu mc gee weer zo in t nieuws is :?:
iedereen ziet wanneer ik dronken ben, maar niemand ziet wanneer ik dorst heb!

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak » 05 nov 2006, 16:52

kan me niet voorstellen dat het een heel ander boek is anders hadden ze wel een andere titel gebruikt zijn.
paar kanttekeningen mischien.

Marino
Berichten: 80
Lid geworden op: 05 okt 2006, 16:55
Locatie: Den Bosch

Hij is er...

Bericht door Marino » 22 nov 2006, 15:24

Ik heb hem sinds vanmiddag in huis. Via school, maar in de reguliere boekhandel komt hij ook deze week. En ja..er staat veel, heel veel nieuwe informatie tegen. Een stuk dikker, overzichtelijker, veel beter leesbaar. De vorige uitgave was van 1984..das 22 jaar geleden. Hoeveel is er veranderd in 22 jaar in de keuken? Precies, daarom denk ik dat je m moet aanschaffen 8)

Sandman
Berichten: 16
Lid geworden op: 05 apr 2006, 15:01
Locatie: Egmond aan zee
Contacteer:

Bericht door Sandman » 23 nov 2006, 20:07

hoor er zoveel mensen over, heb hem vandaag meteen maar besteld! Hoop dat ik er veel uit kan leren..

Rudi B
Berichten: 59
Lid geworden op: 20 nov 2006, 14:52
Locatie: Middenbeemster
Contacteer:

Bericht door Rudi B » 23 nov 2006, 23:48

ook bestelt, hoop zaterdag in huis :D

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 24 nov 2006, 00:58

ook snel in huis had hem al in reservering staan

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 28 nov 2006, 21:23

binnen :D

Jantine
Berichten: 44
Lid geworden op: 23 apr 2006, 09:18
Locatie: Baneuil

Bericht door Jantine » 28 nov 2006, 22:44

en??

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 29 nov 2006, 11:28

vooral DIK

Marino
Berichten: 80
Lid geworden op: 05 okt 2006, 16:55
Locatie: Den Bosch

Bericht door Marino » 29 nov 2006, 19:22

Deze nieuwe uitgaven moeten wij leren in 1 jaar...dan is het gelijk een heel stuk minder leuk :o

Sandman
Berichten: 16
Lid geworden op: 05 apr 2006, 15:01
Locatie: Egmond aan zee
Contacteer:

Bericht door Sandman » 29 nov 2006, 19:35

heb hem ook binnen, en idd erg DIK!! Heel veel nuttige info.....

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 29 nov 2006, 19:47

Marino schreef:Deze nieuwe uitgaven moeten wij leren in 1 jaar...dan is het gelijk een heel stuk minder leuk :o
lijkt me dat je ongeveer de helf al eens gehad heb op school

Jantine
Berichten: 44
Lid geworden op: 23 apr 2006, 09:18
Locatie: Baneuil

Bericht door Jantine » 30 nov 2006, 08:53

Als het goed is ga ik dit boek vandaag aanschaffen :D

Marino
Berichten: 80
Lid geworden op: 05 okt 2006, 16:55
Locatie: Den Bosch

Bericht door Marino » 30 nov 2006, 17:19

Mwah ja..ongeveer de helft klopt wel, qua warenkennis en technieke ( bakken braden enz ) is het niet heel moeilijk. Met name het chemische aspect is behoorlijk lastig..moleculen, atomen dat soort spul..

paulbrussel
Berichten: 147
Lid geworden op: 28 nov 2006, 13:57
Locatie: Brussel

-

Bericht door paulbrussel » 01 dec 2006, 10:24

Gisteren aangeschaft. De opzet van deze geheel vernieuwde editie van 2004 (vertaling 2006) is zo goed als hetzelfde als die van 1984. McGee geeft wel aan dat hij 10 jaar heeft gewerkt aan deze nieuwe editie. Tweederde zou nieuw zijn. McGee geeft bijvoorbeeld aan dat Alan Davidson meteen bij verschijnen van de eerste druk aangaf dat het al gedateerd was: een hoofdstuk over vis ontbrak bijvoorbeeld geheel (McGee meende in 1984 nog dat vis dezelfde textuur had als vlees, met alle gevolgen vandien; Davidson ontkrachtte dat), en nu staat dat hoofdstuk er dus wel in.
Een deel is hetzelfde als de vorige editie. Maar alleen al de literatuurlijst geeft aan dat vele nieuwe inzichten (zoals die van Hervé This) hierin verwerkt zijn.
Deze editie is in ieder geval veel omvangrijker dan de vorige. Het aantal pagina's is niet veel meer dan de vorige, maar gezien het kleinere lettercorps zal het aantal woorden wel enorm zijn toegenomen. De moeite van het aanschaffen vind ik het dus zeker waard (hier in België bij boekhandel FNAC nu tijdelijk 43,95 €).

Koeno
Berichten: 72
Lid geworden op: 30 mei 2007, 00:13
Locatie: Venray

Jesus wat een reacties

Bericht door Koeno » 03 jun 2007, 23:38

denk dat ik hem ook maar ga aanschaffen dan, zit niks anders op, jullie dwingen me :S
Veni, vedi, ik werd chef

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 04 jun 2007, 05:20

het is echt een boek waar je wat aan hebt...

dus...koop hem!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

TOM
Berichten: 28
Lid geworden op: 30 aug 2006, 23:18
Locatie: aartselaar

Bericht door TOM » 27 okt 2007, 23:48

net gekocht , en nu lezen maar :lol:

Mario
Berichten: 64
Lid geworden op: 02 mei 2007, 17:57
Locatie: Den Haag

Bericht door Mario » 28 okt 2007, 14:18

van de week Cook & Chemist gekocht, soort gelijk boek toch. ?

Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Bericht door Niels » 28 okt 2007, 17:13

In het boek van Cook and Chemist staan een paar onderwerpen uit MCGee.
MCGee is veel uitgebreider en gaat dieper op de onderwerpen in.
Daar in tegen leest het boek van Cook and Chemist wel veel makkelijker, groter lettertype en mee plaatjes :)

Het zijn twee totaal verschillende boeken over ongeveer de zelfde inhoud.
Het is maar net wat je meer aanspreekt.

Thagiz
Berichten: 45
Lid geworden op: 09 feb 2007, 09:16
Locatie: Jubbega

Re: Nieuwe NL uitgave van Harold MC Gee's Over eten en koken

Bericht door Thagiz » 30 jun 2008, 11:44

Heb beide boeken, maar vind MCGee toch stukken beter! cook en chemist is wel makkelijker te begrijpen.

hafida
Berichten: 12
Lid geworden op: 01 sep 2008, 12:55

Re: Nieuwe NL uitgave van Harold MC Gee's Over eten en koken

Bericht door hafida » 03 sep 2008, 23:50

hmmm, ik zou hem ook willen hebben. Hoe duur is het eigenlijk, ik weet zeker dat hier veel nuttige kooktechnieken en processen staan waar ik van kan leren. Gr

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Nieuwe NL uitgave van Harold MC Gee's Over eten en koken

Bericht door Leo » 04 sep 2008, 08:19


Plaats reactie