In contact blijven met de arbeidsmarkt

Hier kunt u uw advertentie plaatsen. Bekijk eerst het voorbeeld en de regels.
Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

In contact blijven met de arbeidsmarkt

Bericht door Niels » 21 mar 2015, 09:53

In contact blijven met de arbeidsmarkt

Bezig zijn met je carrière is voor steeds meer mensen niet meer iets waar ze eens op een goede dag voor gaan zitten, maar een proces waarbij ze constant min of meer passief op de achtergrond de ontwikkelingen in hun vakgebied in de gaten houden.

Dit doen ze o.a. door sociale media te volgen van WerkenindeHoreca.nl en/ of door zich te abonneren op de Email Service van dit banenplatform.
Duizenden volgers zien, vaak zonder dat ze actief op zoek zijn, 24/7 de nieuwe vacatures langskomen en worden geprikkeld om door te klikken naar de details van een vacature als het bedrijf of de functie hun aanspreekt.

Bij de Email Service geeft men aan in welk type functies men interesse heeft en zo krijgt men 2 keer per week een email met de laatste vacatures die daar aan voldoen.

Dit is de reden dat het basis concept van WerkenindeHoreca.nl en WerkenineenHotel.nl is gebaseerd op een doorlopend abonnement voor het onbeperkt plaatsen van vacatures. Bedrijven zijn zo permanent op de arbeidsmarkt aanwezig en plaatsen al hun vacatures, dus niet alleen de lastig te vinden kok of technische man, maar ook de functies waar minder snel voor geadverteerd wordt zoals bijvoorbeeld stage- en leerplaatsen.

Zo snijd het mes aan twee kanten; de naamsbekendheid (vooral ook als werkgever) verbetert en als iemand graag bij een bepaald bedrijf wil werken, weet men zeker dat ze alle vacatures van dat bedrijf te zien krijgen.

Volgers vinden dat prettig en kunnen zo aan de zijlijn via de sociale media de arbeidsmarkt blijven volgen, zonder direct op zoek te zijn naar een andere baan. Ook hebben bedrijven op de website de mogelijkheid in hun bedrijfsprofiel zich te profileren als werkgever. Steeds meer bedrijven plaatsen hier informatie over wat ze te bieden hebben aan personeel in plaats van standaard informatie voor gasten.

De arbeidsmarkt is aan het keren, de economie trekt aan en het aantal vacatures stijgt zodat werkzoekenden weer iets te kiezen hebben en bedrijven een extra stap zullen moeten zetten om sollicitanten aan te trekken. Het bedrijfsprofiel is daarvoor de uitgelezen plek.

https://www.werkenindehoreca.nl/

Plaats reactie