verdeelsleutel personeelskosten

Vind hier alle informatie met betrekking tot HACCP, CAO, wetgeving e.d.
Plaats reactie
hafid
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 mar 2011, 11:59

verdeelsleutel personeelskosten

Bericht door hafid » 16 mar 2011, 12:36

hallo is er iemand die mij kaan vertellen wat de gangbare verdeelsleutel is qua personeel indeling

dus wat mag de persentage zijn van a, bedienende personeel t.o.v. de omzet.
b, keukenpersoneel etz.
c, poetspersoneel.
d,receptie.
f,overhead , technische dienst.


alvast bedankt

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Re: verdeelsleutel personeelskosten

Bericht door sjaak » 17 mar 2011, 07:18

b, keukenpersoneel etz. 5%
c, poetspersoneel. kan de keuken erbij doen.
d,receptie. 5%
f,overhead , technische dienst. 15%

bij elkaar maximaal 25%
ik zou wel de overhead en technische dienst uit elkaar halen een kok kan makkelijk een schroevendraaier vasthouden.
dan hou je die 15% gewoon voor de manager.
Als je dan de foodkost ook op 20% probeert te krijgen. heb je 55% bruto winst.

Plaats reactie