Pagina 1 van 1

Weinig afwijkingen loonstrookjes horecapersoneel

Geplaatst: 01 feb 2006, 08:46
door Webmaster
Horecamedewerkers hebben niet meer vragen over hun loonstrookje dan voorgaande jaren. Wel zijn er veel vragen over de inschaling van het loon en over de cao. Dat kan worden geconcludeerd na een loonstrook-check-dag in Amsterdam.

De FNV Horecabond hield maandag een dag waarop horecamedewerkers hun loonstrookje van januari konden laten testen. Ruim negentig mensen deden mee aan de controle, waaronder ook niet-leden van de vakbond. Voorgaande jaren bezochten zestig tot tachtig mensen de ‘loonstrookdag’.
‘Er waren relatief weinig vragen over de nieuwe regelingen die begin dit jaar zijn doorgevoerd. Het ging meer over de inschaling van het loon en over de cao, zeg maar arbeidsvoorwaarden breed. We hebben op het eerste gezicht weinig afwijkingen gevonden op de loonstrookjes’, aldus woordvoerster Frederique Hermie van de FNV Horecabond.

Het is niet de eerste keer dat de vakbond een loonstrookdag organiseert. Per jaar zijn er zo’n tien bijeenkomsten verdeeld over het land. De checkdag is bedoeld voor alle medewerkers in de horeca, catering en recreatie en wordt bekostigd uit het Sociaal Fonds. In 2005 maakten in totaal 1100 mensen gebruik van de gratis service.