Voorzichtigheid troef over kort geding cao

Vind hier alle informatie met betrekking tot HACCP, CAO, wetgeving e.d.
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Voorzichtigheid troef over kort geding cao

Bericht door Webmaster »

De FNV Horecabond en Koninklijk Horeca Nederland (KHN) zijn uiterst voorzichtig met reacties op het kort geding in de zaak rond Castellum Novum Hilversum. Woensdag behandelde het kantongerecht in Hilversum een aanklacht van FNV tegen het horecabedrijf inzake artikel 12 in de horeca-cao.

Dat meldt Het Financieele Dagblad. De vakbond wil dat de rechter artikel 12 (‘geen werk, geen loon’) toetst. Daarvoor is het een zaak gestart voor één van haar leden afkomstig van Castellum Novum Hilversum, ook bekend als Paviljoen Anna’s Hoeve. De man werkt sinds 1983 voor de zaak, maar krijgt sinds oktober 2005 geen geld meer.
Doordat een brand het restaurant in augustus 2005 in de as legde, is er volgens de werkgever geen werk meer voor de assistent-bedrijfsleider. Castellum Novum beroept zich op artikel 12 uit de cao, waardoor geen loon betaald hoeft te worden.

FNV wil het belang van het kort geding laten afhangen van de uitspraak van de rechter. ‘Het hangt af van wat de rechter besluit en hoe hij dat onderbouwt’, aldus woordvoerster Frederique Hermie in Het Financieele Dagblad. KHN-directeur Jeu Claes zegt in dezelfde krant geen uitspraak te willen doen.

De kantonrechter doet waarschijnlijk begin februari uitspraak. Tijdens de zitting liet hij doorschemeren dat in de kwestie mogelijk een bodemprocedure volgt.
Kokforum.nl : de website voor koks
Plaats reactie