FNV zet zwaargewichten in tegen cao

Vind hier alle informatie met betrekking tot HACCP, CAO, wetgeving e.d.
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

FNV zet zwaargewichten in tegen cao

Bericht door Webmaster »

FNV-voorzitter Agnes Jongerius gaat zich persoonlijk bemoeien met de perikelen rond de horeca-cao. Ook cao-coördinator Wilma Wind versterkt het team om acties tegen de cao te ontplooien.

Dat meldt voorzitter Ben Francooy van de FNV Horecabond, zo bericht Het Financieele Dagblad. Met de zwaargewichten Jongerius en Wind hoopt de vakbond meer stootkracht te hebben in de strijd tegen de afgelopen zomer afgesloten cao. Die kwam tot stand na een akkoord tussen Koninklijk Horeca Nederland (KHN) en De Unie.
FNV en ook CNV zijn op zijn zachts gezegd niet blij met de nieuwe cao. De FNV voert sinds deze maand acties op diverse plaatsen in ons land. De vakbond liet vorige maand weten per 1 juli 2006 een nieuwe cao te willen hebben. Daarvoor moet de huidige cao van tafel en moeten de werkgevers en werknemers weer plaatsnemen aan de onderhandelingstafel.

Krankzinnig
KHN ziet niets in dit plan en liet vorige week nog weten het idee ‘krankzinnig’ te vinden. KHN-directeur Jeu Claes zegt juist trots te zijn op de nieuwe cao die in zijn ogen uiterst modern en flexibel is. ‘Vanuit werkgeversland hebben we enorm veel lof gekregen’, aldus Claes in de ochtendkrant.

Uit het bericht in Het Financieele Dagblad blijkt dat veel werkgeversorganisaties in ons land de horeca-cao als voorbeeld zien. Voorzitter Jacques Teuwen van vakbond De Unie meldt dat er diverse grote brancheverenigingen zich hebben gemeld bij De Unie. Daaronder zit onder andere de bond van kappers (Anko) en de textieldetailhandel (Mitex).
Kokforum.nl : de website voor koks
Plaats reactie