Premie horecapensioen omhoog

Vind hier alle informatie met betrekking tot HACCP, CAO, wetgeving e.d.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Premie horecapensioen omhoog

Bericht door Niels »

De pensioenpremie gaat de komende twee jaar omhoog. Daarnaast worden de pensioenen ook in 2010 niet geïndexeerd. Dit heeft het Pensioenfonds Horeca & Catering bekend gemaakt. Deze maatregelen staan in het herstelplan van het pensioenfonds.

‘Hoeveel de premies gaan stijgen, is nog niet bekend’, laat Margot Zuidervliet desgevraagd weten. ‘Daar wordt nog over onderhandeld met de sociale partners. Begin juli hopen we mee te weten.’
De pensioenen die nu worden uitgekeerd of opgebouwd, worden niet gekort. In februari van dit jaar meldde het fonds nog dat er geen sprake zou zijn van het verhogen van de premies.

Met het herstelplan hoopt het Pensioenfonds Horeca & Catering (PH&C) de dekkingsgraad binnen drie jaar weer op 104,1 procent te krijgen. Bestuursvoorzitter Eiko de Vries: ‘We zien dat onze dekkingsgraad weer aan het stijgen is. Maar nog lang niet genoeg om alle pensioenaanspraken weer te kunnen indexeren waardoor deze hun waarde behouden.

Daarnaast moeten onze financiële buffers weer aangroeien, dat is belangrijk voor de lange termijn. Met een tijdelijke extra bijdrage kunnen deze buffers sneller weer op het gewenste niveau komen.’

Hoewel de pensioenen niet geïndexeerd worden, worden de pensioenen van mensen die nu premie betalen, wel verhoogd. Deze verhoging wordt betaald uit een vaste opslag van 0,9 procent die onderdeel uitmaakt van de totale pensioenpremie.

Mensen die aangesloten zijn bij PH&C ontvangen persoonlijk een brief.

Bron:missethoreca
ifood
Berichten: 21
Lid geworden op: 16 apr 2009, 15:35

Re: Premie horecapensioen omhoog

Bericht door ifood »

Niels schreef: Met een tijdelijke extra bijdrage kunnen deze buffers sneller weer op het gewenste niveau komen.’
Fijn he.
Plaats reactie