Pagina 1 van 1

Italië laks met voedselregels

Geplaatst: 02 aug 2007, 06:33
door Webmaster
Italië en Griekenland nemen het niet zo nauw met de hygiëneregels voor wat betreft de voedselproductie. Slovenië daarentegen krijgt een pluim.

Dat blijkt uit een rapport van inspecteurs van de Food and Veterinary Office (FVO). Italië en Griekenland komen slecht uit de bus omdat zij zich weinig lijken aan te trekken van hygiëneregels als HACCP en zij zouden zich niet houden aan de General Food Law.

Helder
Nieuwe EU-lidstaten zoals Slovenië, maar ook Slowakije vallen juist op door hun grote betrokkenheid bij de Europese voedselveiligheidsregels. Volgens de FVO hebben deze landen de regels heel goed geïmplementeerd en hebben voedingsbedrijven een helder beeld van hun verantwoordelijkheid ten aanzien van voedselkwaliteit- en veiligheid.

Wel schort er nog een en ander aan etikettering van vlees en identificatie van dieren. ‘Maar alle voedingsbedrijven die wij hebben bezocht hadden een HACCP-systeem.’

Laks
In Italië en Griekenland zijn voedingsmiddelenbedrijven laks met de regels. HACCP is in die landen een zeldzaamheid. In Griekenland werd zelfs goedgekeurd vlees aangetroffen, dat echter niet veilig bleek voor humane consumptie.

http://ec.europa.eu/food/fvo/index_nl.htm
http://www.vwa.nl/portal/page?_pageid=1 ... ema=portal
http://ec.europa.eu/food/food/foodlaw/index_en.htm

Bron EVMI

Geplaatst: 02 aug 2007, 08:29
door Marielle
diaree pilletjes mee naar milaan :? :lol:

Geplaatst: 02 aug 2007, 08:55
door Maurits
Hepatitis A vaccinatie is ook een must......(GGD advies voor Turkije).