Pagina 1 van 1

Bond praat over loon naar prestatie

Geplaatst: 08 jun 2007, 14:06
door Webmaster
Loon naar prestatie kan in de horeca gewenst zijn. Het verhoogt de motivatie en de prestatie van medewerkers. Tijdens het Grote Horeca Debat zal daar aanstaande maandag over worden gediscussieerd.

Bij deze wijze van uitbetalen worden prestaties gemeten en beoordeeld door de werkgever die daarvoor een beoordelingssysteem gebruikt. Objectiviteit is daarbij een voorwaarde. Presteert de werknemer meer of beter dan de collega’s dan krijgt hij of zij een hoger salaris.

Loon naar prestatie is een van de items die maandag 11 juni aan de orde komt tijdens Het Grote Horeca Debat in restaurant Fifteen in Amsterdam. De resultaten zullen door FNV Horeca gebruikt worden bij de totstandkoming van de nieuwe horeca cao in 2008.

De afgelopen maanden heeft FNV Horeca diverse steden bezocht om met werknemers en werkgevers in de horeca te discussiëren over innovatie en vernieuwing van arbeidsverhoudingen in de horeca. De resultaten van deze debatten worden tijdens de bijeenkomst in ‘Fifteen’ door voorzitter Ben Francooy gepresenteerd.

Aangezien de presentatie gecombineerd wordt met discussies in werkgroepen en een workshop bij Fifteen, is het maximum aantal deelnemers aan de bijeenkomst vastgesteld op tachtig. In verband met de grote belangstelling is er een tweede bijeenkomst gepland op maandag 25 juni. Informatie is te vinden op www.hetgrotehorecadebat.nl

bron: http://www.zibb.nl/horeca/

Geplaatst: 10 jun 2007, 00:34
door Cees
knap als ze dat van de grond krijgen .....Daarnaast hoe wil je dat ooit meten , en wat zijn de punten die gemeten worden, en krijg je dan niet mensen die puur op die punten werken? Is er wat meer informatie over..ben wel benieuwd :)