Dutch HACCP gered voor GFSI

Vind hier alle informatie met betrekking tot HACCP, CAO, wetgeving e.d.
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Dutch HACCP gered voor GFSI

Bericht door Webmaster »

Dutch HACCP zal hoogstwaarschijnlijk weer worden opgenomen in GFSI (Global Food Safety Initiative), aldus GFSI-voorzitter Roland Vaxelaire in zijn openingsspeech van de CIES Food Safety Conference.

Volgens Vaxelaire heeft de standaardeigenaar, de Stichting Certificatie Voedselveiligheid, hard gewerkt om de standaard zo aan te passen dat voldoet aan de vierde versie van het Guidance Document van GFSI.

Het belangrijkste bezwaar van GFSI tegen Dutch HACCP is dat het uitgaat van een systeembenadering, net als ISO. Dat staat haaks op de andere standaarden – BRC, IFS en SQF, die de veiligheid van producten en processen moeten garanderen. Retailers, die uiteindelijk de standaarden gebruiken, zijn alleen geïnteresseerd in productveiligheid, niet per se in systemen.

Inmiddels is Dutch HACCP aangepast door de aanvulling van een B-versie, waarin de veiligheid van producten en processen wordt geborgd. Volgens ingewijden, echter, is dit een geforceerde oplossing.

‘Eigenlijk is Dutch HACCP overbodig geworden, zeker nu er met ISO 22000 een volwaardig alternatief is’, aldus Gerard Van der Ven, managing director van ISA Cert Nederland.

In de wereldmarkt neemt Dutch HACCP slechts een bescheiden marktaandeel in. De Global BRC Standaard heeft meer dan 30 procent van het aantal audits in handen (plusminus 6500 van de in totaal 18.500 wereldwijd in 2006).

http://www.foodsafetymanagement.info/net-book.php

Bron: evmi
Kokforum.nl : de website voor koks
Plaats reactie