Pensioenfonds Horeca & Catering start 1 januari 2007

Vind hier alle informatie met betrekking tot HACCP, CAO, wetgeving e.d.
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Pensioenfonds Horeca & Catering start 1 januari 2007

Bericht door Webmaster »

Pensioenfonds Horeca & Catering start 1 januari 2007 met nieuwe wijze van premieberekening .

Pensioenfonds Horeca & Catering heeft besloten om 1 januari 2007 te starten met een nieuwe wijze van premieberekening en premieafdracht. Werkgevers berekenen vanaf 1 januari 2007 maandelijks (of per periode van 4 weken) zelf de premie voor de pensioenregeling en de collectieve bedrijfstakfondsen SFH (Sociaal Fonds Horeca) en SOHOR op basis van de betaalde lonen en dragen de premie en bijdragen af aan het pensioenfonds. Deze werkwijze sluit aan bij de Loonaangifte 2006, de nieuwe werkwijze van de Belastingdienst en UWV. Werkgevers ontvangen in 2007 geen voorschotnota’s meer.

Nieuwe werkwijze
De nieuwe werkwijze sluit aan bij de werkwijze van de Belastingdienst en UWV. Hierdoor kunnen werkgevers de loonaangifte voor de Belastingdienst en UWV én de premieafdracht voor de pensioenregeling en de bijdragen voor de collectieve bedrijfstakfondsen op één en dezelfde wijze afhandelen. Dit zorgt voor administratieve lastenverlichting voor werkgevers. Een ander voordeel is dat er betaald wordt over de daadwerkelijk uitbetaalde lonen.

Nieuwe pensioenregeling
Per 1 januari 2007 wordt ook een nieuwe pensioenregeling ingevoerd. De nieuwe pensioenregeling bestaat uit een basisouderdomspensioenregeling en aanvullende regelingen voor extra ouderdomspensioen en nabestaandenpensioen. De basisregeling geldt voor alle werknemers in de bedrijfstakken horeca en catering vanaf 21 jaar tot 65 jaar. De aanvullende regelingen zijn op vrijwillige basis af te sluiten. De basisregeling kent in tegenstelling tot de huidige pensioenregeling een franchise en een gemaximeerd jaarsalaris.

Pensioenfonds Horeca & Catering
Pensioenfonds Horeca & Catering is het bedrijfstakpensioenfonds voor de horeca en catering. Het pensioenfonds kent per 1 januari 2007 circa 300.000 actieve deelnemers die werkzaam zijn bij ruim 34.000 werkgevers en circa 300.000 deelnemers die werkzaam in de bedrijfstakken zijn geweest. Daarmee behoort Pensioenfonds Horeca & Catering qua aantal deelnemers en werkgevers tot de top 10 pensioenfondsen in Nederland. Jaarlijks wordt een bedrag van ruim € 200 miljoen aan pensioenpremies geïnd en wordt circa € 27 miljoen uitgekeerd aan gepensioneerden en nabestaanden. Het belegd vermogen bedraagt op dit moment € 2,3 miljard.

Bron: http://www.horecabond.fnv.nl/
Kokforum.nl : de website voor koks
Plaats reactie