Pagina 1 van 1

sous-vide

Geplaatst: 05 sep 2006, 16:42
door ralph geerts
mijn vriendin moet voor school een opdracht maken voor een instellings keuken die van ontkoppeld naar sous-vide gaat. heeft iemand mischien informatie over het gebruik van sous-vide in grootkeukens ?

alvast bedankt

Geplaatst: 05 sep 2006, 16:50
door Pieter
Wat wil ze precies weten, ik heb het veel gebruikt in het verpleeghuis waar ik heb gewerkt. Al wordt het tegenwoordig zelden gebruikt, aangezien het niet meer zo handig is. Het is een mooie manier om dingen in hun eigen vocht te garen. Echter het blijft een grootkeuken, en je kunt wel 300 zakjes zalm vacumeren. Dat kost een hoop tijd, en dan moet je ook nog eens tijdens het portioneren elk zakje open knippen.
Maar euhm, ik heb hier nog wel dat svh leerboek. Kan wel wat pagina's inscannen voor dr.

Geplaatst: 05 sep 2006, 16:59
door ralph geerts
is er daar een speciaal svh boek van dan ? heb je de naam van dat boek ?

Geplaatst: 05 sep 2006, 17:09
door Pieter
Nee staat in het keukentechnieken boek onder kooktechnieken. Daarnaast staat er bij materiaal ook geloof ik nog een stukje over sous-vide. Was laatst leuk aan het bladeren i.v.m. Chaud-froid :)

Geplaatst: 05 sep 2006, 17:19
door ralph geerts
oke heb ik hier ook staan

Geplaatst: 05 sep 2006, 22:43
door Leo
wat doe je vriendin voor opleiding?

Geplaatst: 06 sep 2006, 00:03
door ralph geerts
facilitie hbo