'Economische groei reden voor nieuwe horeca-cao'

Vind hier alle informatie met betrekking tot HACCP, CAO, wetgeving e.d.
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

'Economische groei reden voor nieuwe horeca-cao'

Bericht door Webmaster »

De jongste looneis van vakbond CNV als gevolg van de goede economische groei, zou een rol kunnen spelen om de huidige horeca-cao versneld van tafel te krijgen. Dat zegt woordvoerder Wouter de Jong van CNV. De looneis komt na fraaie groeicijfers van de Nederlandse economie, waarbij het aantal banen in de horeca flink is gestegen.

De cijfers over meer werk komen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die becijferde een sterke stijging van het aantal banen. Het CBS telde in het tweede kwartaal 80.000 meer banen dan een jaar eerder. Ondernemers verwachten dat deze groei gevolgd wordt door opwaartse druk op salarissen, zo meldt Het Financieele Dagblad.
Voor CNV aanleiding om een looneis voor 2007 van 2,7 procent op tafel te leggen. Aansluitend meldt Wouter de Jong aan MissetHoreca.nl dat de gunstige ontwikkelingen wel eens gevolgen kunnen hebben voor de huidige, sobere cao voor de horeca.

‘CNV vindt de huidige cao niet bevredigend. De loonontwikkeling door de aantrekkende economie zou een rol kunnen spelen om de huidige cao aan te passen. Al denk ik dat werkgevers willen vasthouden aan de huidige afspraken. Maar hoe eerder de cao van tafel gaat, hoe beter’, aldus De Jong.

Naast de horeca kampen ook de ICT, de financiële dienstverlening en de handel met moeilijkheden om goed personeel te vinden. Werkgevers moeten beter hun best doen om personeel te vinden en te behouden. De economie groeide in het eerste halfjaar van 2006 met 2,7 procent, het hoogste groeipercentage sinds 2000.
Kokforum.nl : de website voor koks
Plaats reactie