Pistes Gourmandes Val d'Isère 15-20 maart 2010

Zijn er leuke evenementen of beurzen op komst? kijk / post ze hier.
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Pistes Gourmandes Val d'Isère 15-20 maart 2010

Bericht door berexstone » 29 dec 2009, 19:56

'Pistes Gourmandes, La Cuisine Pure' - Val d'Isère, 15-20 maart 2010.
Sinds enkele jaren is de wereld zich bewust van een gezonde voeding en repect voor de natuur. Het is vandaag de dag dan ook noodzakelijk dat de voedingsmiddelen-industrie maatregelen treft om de kwaliteit en de duurzaamheid te verbeteren. Er is overal fast-food, meer kanker, obesiteit, cardio-vasculaire problemen, de achteruitgang van de gezonde voedselkeuze bij de consument en het verloren gaan van culinaire familietradities. Daar moet wat aan gedaan worden en dat is het doel van deze eerste editie van PISTES GOURMANDE, la Cuisine Pure waar zowel de professional als de consument authentieke en ethische produkten kan ontdekken. Diverse top-koks zullen dagelijks gezond en verantwoord koken.
De eerste 100% vrouwelijke kookwedstrijd : -----> Cuillère d'Or <-----, iedere kanditate krijgt twee uur om een gerecht te bereiden voor acht personen bestaande uit één hoofdingrediënt en twee garnituren. Verplicht is om gebruik te maken van Spaanse Tarbot en groenten of fruit van Franse bodem. De overige ingrediënten zijn naar keuze maar moeten bio en duurzaam zijn. De Jury is niet mis bij de >>> Cuillère d'Or <<< en bestaat o.a. uit : voorzitter Guy Martin (**), Guy Krenzer (directeur Cuisines Lenôtre), Léa Linster (*), Régis Marcon (***), Jacques Pourcel (**), Michel Roth (**), Bernard Vaussion (de chef van Nicolas Sarkozy).
Verder gedurende deze dagen ontmoetingen, forums, conferenties, objectieve informatie over goede (boeren)produkten. Hoe de produkten te herkennen, wat zijn de trucjes en de valkuilen, wat te vermijden, hoe zien de labels er uit. Ook nutritionisten etc. geven een schat aan info. Verder zijn er ook kookklassen en (hopelijk betaalbare) 'Pistes Gourmands' menu's bij de restaurants in Val d'Isère. Er is zeer veel aandacht voor kinderen.
Geen slecht idee om wat wintersport te combineren met bio. Volg http://www.cookandcom.com" onclick="window.open(this.href);return false; voor de nieuwste ontwikkelingen.

Plaats reactie