Young chef of the year 2010

Zijn er leuke evenementen of beurzen op komst? kijk / post ze hier.
Evert
Berichten: 52
Lid geworden op: 13 mar 2006, 22:07
Locatie: Vlissingen
Contacteer:

Young chef of the year 2010

Bericht door Evert » 21 sep 2009, 11:13

Waar en wanneer;

2 november Is de sluitdatum voor het aanmelden voor de wedstrijd
9 november Krijgt u bevestiging van deelnamen
16 november Zal de voorronden plaatsvinden in het Roc; Eindhoven
18 november Krijgt u te horen of u door bent als een van de 4 finalisten
27 januari 2010 Finale tijdens op de 16de EFFF in Maastricht

de Kok

Hij of Zij werkt in een restaurant dat open is voor het publiek.
Voor deelname geld een maximale leeftijd van 30.
Maximaal één deelnemer per bedrijf is toegestaan.
Je hoeft dus GEEN Euro-Toques lid te zijn!
Opdracht:

Voorronde,

U krijgt een receptuur gepresenteerd uit de Escoffier die u naar eigen creativiteit moet bereiden. U maakt voor vier personen dit ene gerecht gepresenteerd naar eigen inzicht.

Er mogen geen meegenomen producten, half fabrikaten of vooraf bereiden producten worden gebruikt. Presentatie van de gerechten op een rondbord.
Alle ingrediënten voor het te koken gerecht zitten in de ‘black box’ die u op de wedstrijd locatie ontvangt.

Finale,

U krijgt tijdens de finale die zoals ieder jaar gehouden wordt op de EFFF in Maastricht een ‘black box’. daarin producten uit het betreffende seizoen, waar u een 3 gangen menu van dient te bereiden.

Gereedschap en servies

De kandidaat dient te serveren op aanwezig servies. Messen, klein elektrisch gereedschap en kookgerei dienen zelf te worden meegenomen.

De prijzen

1ste prijs: twee weken stage bij een top restaurant in Europa,
met zakgeld en vliegticket. De Rubbens Young Chef trofee.
2de prijs; vijf dagen stage bij een Euro-Toques restaurant in Nederland,
3de prijs: en certificaat.

Verdere informatie vindt u op de website of via het secretariaat 071-3013207

Plaats reactie