culinair festival Antwerpen Proeft

Zijn er leuke evenementen of beurzen op komst? kijk / post ze hier.
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

culinair festival Antwerpen Proeft

Bericht door Leo » 19 feb 2009, 08:58

Antwerpen Proeft
Afbeelding
Eerste nieuwe namen Belgiës grootste culinair festival bekend
Het Gebaar (Roger van Damme) . De Godevaart (Dave De Belder) . Fiskebar (Nikolaj Kovdal)
Chef's Table (Dimitri Van Berlo) . River Kwai
Robertos | El Valenciano

Afbeelding
't Bollekesfeest 2009
De eerste nieuwe deelnemende restaurants van culinair festival Antwerpen Proeft tijdens 't Bollekesfeest 2009 zijn bekend. Om te beginnen moleculaire topgastronomie met Het Gebaar en De Godevaart, respectievelijk Roger van Damme (3 koksmutsen of toques in GaultMillau) en Dave De Belder (2 toques).
Daarnaast het hippe visrestaurant van het al even trendy Antwerpse Zuid, Fiskebar van Nikolaj Kovdal. Hét jonge geweld van Linkeroever, Chef's Table met Dimitri Van Berlo. En met cateraar Robertos | El Valenciano plus restaurant River Kwai huizen van vertrouwen op vlak van enerzijds de Spaanse en anderzijds de Thaise keuken.

Alle zes op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 augustus te proeven op het Zuid.

WEGENS SUCCES VERHUIZING VAN GROENPLAATS NAAR ZUID

De tweede editie van culinair festival Antwerpen Proeft tijdens 't Bollekesfeest in augustus 2008 werd door een ongezien hoog aantal mensen bezocht. Een vooral op zaterdag en zondag al te volle Groenplaats bleek het gevolg.
Antwerpen Proeft verhuist daarom in 2009 naar de Vlaamse Kaai en Waalse Kaai op het Antwerpse Zuid. Waar elk jaar de Sinksenfoor staat, en verder ook bekend van het zomerevenement Antwerpen Zingt en van Cirque du Soleil, Afrika! Afrika! en het MuHKA.
Het zal voor de deelnemende restaurants en traiteurs beduidend gemakkelijker werken worden op de Gedempte Zuiderdokken tussen de Vlaamse en Waalse Kaai. Voor de bezoekers van hun kant betekent een groter plein met meer open ruimte een nog aangenamer, comfortabeler feestje. Dat feestje heeft plaats op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 augustus 2009.


GROOTSTE ZOMERS OPENLUCHTRESTAURANT VAN BELGIË

Op de Vlaamse Kaai en Waalse Kaai zullen een 25-tal restaurants, traiteurs en cateraars hun specialiteiten aanbieden. Dit in een eigen luxetent met buitenterras. De keuze is uitgesproken divers. Je ziet op culinair festival Antwerpen Proeft tijdens 't Bollefesfeest zowel gevestigde waarden als jong aanstormend talent aan het werk. Het gaat van gastronomisch en klassiek Belgisch-Frans, over eigentijds en moleculair gewaagd, tot Spaans, Indonesisch, Japans en Thais. Ook patisserie en de kaasmeester zijn van de partij.
"Antwerpen is een gastronomische smeltkroes," aldus Johan Segers, chef-kok van 't Fornuis en ambassadeur van Antwerpen Proeft. "Waar vind je zoveel stijlen en smaken op zo'n kleine oppervlakte?"
Gerechten worden geserveerd in tapasvorm. Je betaalt met speciale Antwerpen Proeft-bonnen van 1,90 euro per stuk. Deze bonnen zijn verkrijgbaar aan de kassa's, centraal in het tentendorp. Elke standhouder biedt minimaal 2 hapjes aan die niet meer dan 2 bonnen kosten. Zo kun je meerdere keukens ontdekken. Grotere gerechten kosten maximaal 9 bonnen.


ANTWERPEN PROEFT TIJDENS 'T BOLLEKESFEEST

Antwerpen Proeft heeft ook in 2009 plaats tijdens het Bollekesfeest. Bij dit festijn staan de Antwerpse streekproducten centraal. Van het typisch Antwerpse bolleke tot de Antwerpse handjes, maar ook minder bekende delicatessen. Drie dagen lang kun je je laten verrassen door wat 't stad allemaal aan smakelijks te bieden heeft.
Kom zien, voelen, horen, ruiken, proeven en vooral genieten van Antwerpen tijdens het drukst bezochte, en helemaal gratis toegankelijke, culinair festival van België.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

TOM
Berichten: 28
Lid geworden op: 30 aug 2006, 23:18
Locatie: aartselaar

Re: culinair festival Antwerpen Proeft

Bericht door TOM » 13 mar 2009, 13:45

hofke van bazel doet ook weer mee

Stinl
Berichten: 37
Lid geworden op: 25 apr 2009, 16:47

Re: culinair festival Antwerpen Proeft

Bericht door Stinl » 11 aug 2009, 15:41

TOM schreef:hofke van bazel doet ook weer mee
Ik ga er staan met Chef's Table.

Hofke van Bazel is gisteren nog komen eten, vonden de bouillabaisse verukkelijk ^^

Plaats reactie