Topchefs lokken jongeren met menu van 45euro

Zijn er leuke evenementen of beurzen op komst? kijk / post ze hier.
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Topchefs lokken jongeren met menu van 45euro

Bericht door Webmaster » 06 okt 2008, 10:46

Van 1oktober tot 15november kunnen jongeren tussen 18 en 29jaar voor maar 45euro een volledig driegangenmenu gaan eten in twintig toprestaurants in West-Vlaanderen. 'Nu zien we hier bijna nooit jonge gasten', zegt Henk Van Oudenhove van de Sans Cravate in Brugge.

Tieners en twintigers een avondlang laten genieten van culinaire topcreaties van jonge chefs voor de prijs die niet erg veel hoger ligt dan een nachtje uitgaan in de discotheek: daar komt de campagne 'West-Vlaams Jong Keukengeweld' van Westtoer ongeveer op neer. Het West-Vlaamse bedrijf voor Toerisme werkt samen met de culinaire gids GaultMillau en Horeca West-Vlaanderen voor de actie.

'Van 1oktober tot 15november kunnen jongeren tussen 18 en 29 voor 45euro een driegangenmenu, mét aangepaste wijnen en water inbegrepen, gaan eten in een van de twintig restaurants die we geselecteerd hebben in West-Vlaanderen', zegt Patrick Van Gheluwe, de voorzitter van Westtoer. 'Het gaat om gastronomische restaurants met West-Vlaamse chefs die jonger zijn dan 35. De actie dient om hen in de kijker te zetten, maar ook om jongeren naar de restaurants te krijgen.'

Want met het restaurantbezoek van jongeren is het pover gesteld, vindt ook Henk Van Oudenhove van Sans Cravate in Brugge, een van de deelnemende restaurants.

'Groepjes jonge twintigers zie je hier nagenoeg nooit. Meestal gaan die niet op restaurant, of vinden ze restaurants als de Sans Cravate iets te duur. Voor 45euro krijgen ze met deze actie nu een schitterend menu.'

'Zo kunnen jongeren ook kennismaken met producten uit de streek hier, want het zijn vooral ingrediënten uit de streek die op de menu's staan', zegt Van Gheluwe.

Wie van het speciale arrangement gebruik wil maken, moet gewoon bellen om te reserveren. Behalve de Sans Cravate staan onder meer ook nog 't Notarishuys in Diksmuide, Le Manoir 4Saisons in Brugge, Bistro Mathilda en Toi Moi et la Mer in Oostende en De Smaak in Izegem op de deelnemerslijst.

'Voor mij is de actie ook een ultiem middel om mensen warm te maken om hier te komen werken', zegt Van Oudenhove van Sans Cravate. 'Want jongeren die hier willen komen werken, vind je helemaal niet meer. Ik zoek nog iemand voor de zaal, iemand voor in de keuken en een afwasser. En na zes maanden zoeken heb ik nog niet één geschikte kandidaat gevonden.'

Info: http://www.westvlaanderenlekkerland.be, doorklikken naar 'Jong Keukengeweld'.

Bron: http://www.nieuwsblad.be
Kokforum.nl : de website voor koks

Plaats reactie