" Young Rubbens Chef of the Year"

Zijn er leuke evenementen of beurzen op komst? kijk / post ze hier.
Evert
Berichten: 52
Lid geworden op: 13 mar 2006, 22:07
Locatie: Vlissingen
Contacteer:

" Young Rubbens Chef of the Year"

Bericht door Evert » 12 sep 2008, 15:46

WEDSTRIJDREGLEMENT
" Young Rubbens Chef of the Year"
De Young Rubbens Chef of the Year is een prestigieuze wedstrijd,
georganiseerd door Euro-Toques, in samenwerking met Rubbens.


Verloop
De Young Rubbens Chef of the Year bestaat uit een halve finale en een finale, elk met een eigen beoordelingswijze.


1. Voorselectie – Halve Finale
Voor de voorselectie zal elke deelnemer een volledig dossier moeten indienen, bestaande uit een inschrijvingsformulier en een uitleg waarom we juist jou als deelnemer moeten kiezen.
- Dit dossier moet uiterlijk op vrijdag 31 oktober 2008 in het bezit zijn van Euro-Toques Elk dossier dat na deze datum wordt ontvangen, verliest automatisch het recht op deelname.
- Voor de halve finale worden 12 inzendingen geselecteerd. Diegene die door de jury zijn uitgekozen krijgen uiterlijk op 7 november 2008 bericht dat hij/zij geselecteerd is voor de halve finale
- Deze halve finale zal plaats vinden op maandag 17 november in het Teylingen college afd KTS te Voorhout. In twee groepen van 6 (`s ochtends /`s middags) moet dan een menu gekookt worden met de daar aanwezige ingrediënten.
- De hoofdbestanddelen, die gebruikt dienen te worden in de gerechten, zullen in de uitnodiging worden bekend gemaakt. Voor de bereiding krijgt iedere deelnemer 3 uur de tijd inclusief doorgifte en opruimen van de werkplek.

2. Finale
- De finale zal plaatsvinden op dinsdag 27 januari tijdens de EFFF in Maastricht waar
er uit “the basket” gekookt zal worden.
- Op maandagmiddag krijgen de deelnemers een uur ‘shoptijd’ om de producten te vergaren
bij de leveranciers, die op de EFFF aanwezig zijn. Producten die nodig zijn voor een drie
gangen menu.
- Na het shoppen krijgt een ieder de gelegenheid te vertellen wat hij of zij met de gekozen
ingrediënten gaat koken de andere dag. Dit ten overstaan van de jury en de pers.
- ‘s avonds is er een gezamenlijk diner met Euro-Toques
- Dinsdag zal dan de finale zijn, op deze dag dienen de deelnemers het driegangen menu te
maken van de spullen die ze op maandag hebben opgehaald bij de standhouders/leveranciers.
- Aanvang van de wedstrijd 11.00 uur
- Presentatie voorgerecht 14.30, hoofdgerecht 15.00, dessert 16.00

- De beoordeling van deze praktische proef heeft betrekking op:
o Euro-Toques gedachte
o de harmonie van de gerechten
o Bereiding en kook techniek
o Hygiëne
o Het inspelen op het gezamenlijk gebruik van aanwezige apparatuur

- Logistiek:
o De deelnemers komen met eigen vervoer naar de halve finale en de finale.
o Zoals eerder vermeld bestaat de finale uit 2 dagen, de organisatie regelt de overnachting voor
de 4 deelnemers van de finale op maandag alsmede het diner op maandagavond.

- Uitserveren:
o De deelnemers dienen zowel in de halve finale als in de finale uit te gaan van 4 couverts.
2 gerechten dienen ter beoordeling voor de jury, 1 gerecht dient als presentatie/foto.
Dit bord is qua presentatie door de kok perfect afgewerkt. 1 gerecht zal aangeboden worden
aan een genodigde. Servies en bestek is aanwezig
o De 4 finalisten zullen voorafgaand een lijst ontvangen van het beschikbare keukenmateriaal
tijdens de finale.
o Het is de finalisten toegestaan zelf klein keukenmateriaal mee te brengen,
voor zover daar nog niet in is voorzien.
o Wijzigingen in het tijdsschema van de finale zal aan de finalisten tijdig worden meegedeeld.

Jury
- De jury voor de halve finale bestaat uit 4 Euro-Toques leden en een culinair journalist.
- De jury voor de finale bestaat uit dezelfde juryleden als de halve finale.
- Daarbij komen nog 2 juryleden die het werk in de keuken beoordelen.

de Kok
- Hij of Zij werkt in een restaurant dat open is voor het publiek, en betreft geen cateringbedrijf,
noch grootkeuken.
- Voor deelname geld een maximale leeftijd van 30
- Maximaal één deelnemer per bedrijf is toegestaan.

De prijzen


1ste prijs: twee weken stage bij een top restaurant in Europa,
met zakgeld en vliegticket uiteraard.
De Rubbens Young Chef trofee, een certificaat.

2de prijs; vijf dagen stage bij een Euro-Toques restaurant in Nederland,
een trofee en certificaat.

3de prijs: een trofee en certificaat.




Je hoeft dus GEEN Euro-Toques lid te zijn!
Verdere informatie via het secretariaat 071-3013207 of info@euro-toques.nl

Plaats reactie