Jeugdkampioenen naar Euroskills

Zijn er leuke evenementen of beurzen op komst? kijk / post ze hier.
Plaats reactie
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Jeugdkampioenen naar Euroskills

Bericht door Webmaster »

Dennis Huwaë en Kim Poortman, winnaars van het NK Horeca 2008, vertegenwoordigen Nederland tijdens Euroskills, Europa’s grootste beroepenevenement waarin de kunde en kwaliteiten van talentvolle mbo’ers centraal staan.

Huwaë is leerling-kok en werkt in restaurant Ciel Bleu in Okura. Poortman werkt bij Merlet in Schoorl. Beide kampioenen vertegenwoordigen ons land tijdens Euroskills, gehouden van 18 tot en met 20 september in Rotterdam.

De talentvolle leerlingen moeten het opnemen tegen concurrenten uit Oostenrijk, Tsjechië, Estland, Spanje, Ierland, Litouwen, Letland, Noorwegen en Turkije. Voor veel kandidaten is Euroskills de climax van een vaak maandenlang voortraject van voorrondes op lokaal, regionaal en nationaal niveau.

Bron: http://www.missethoreca.nl
Kokforum.nl : de website voor koks
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Nederlandse kookmedailles op EuroSkills

Bericht door Webmaster »

Nederlandse deelnemers aan het Europees kook- en serveerkampioenschap hebben afgelopen weekend zilver en brons gepakt. Dennis Huwaë, leerling-kok bij Ciel Bleu in het Okura hotel in Amsterdam, won zilver bij de wedstrijd koken, Kim Poortman, leerling-gastvrouw bij Merlet in Schoorl, behaalde brons bij de wedstrijd serveren, en als team wonnen ze zilver.

Tijdens de wedstrijd op internationaal beroepenevenement EuroSkills in de Rotterdamse Ahoy moest Huwaë alleen de Oostenrijker Wolfgang Schmidl boven zich dulden. De Okura-leerling deelde zijn tweede plaats met de Ier Bried Devlin.

Poortman werd derde achter Michaele Kandlbinder uit Oostenrijk (goud) en Dina Bekkedal uit Noorwegen (zilver).

Als team wonnen Huwaë en Poortman zilver. Naast Nederland deden de volgende landen mee aan het Europees Kampioenschap voor leerlingen: Oostenrijk, Tsjechië, Estland, Spanje, Ierland, Litouwen Letland, Noorwegen en Turkije.
Na het winnen van het Nationaal Kampioenschap leerling-kok en leerling-gastvrouw op de Horecava in januari werden Huwaë en Poortman door het Horeca Branche Instituut begeleid en voorbereid op EuroSkills.

Euroskills is een nieuw Europees beroepenevenement waar jongeren op een aansprekende manier kennis kunnen maken met beroepen en opleidingen.
Kokforum.nl : de website voor koks
Plaats reactie