Met een Topkok op een culinaire reis

Zijn er leuke evenementen of beurzen op komst? kijk / post ze hier.
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Met een Topkok op een culinaire reis

Bericht door Webmaster » 15 okt 2007, 08:45

Tien Nederlandse topkoks gaan volgend jaar tien bijzondere culinaire ontdekkingsreizen begeleiden, die Talisman Travel Design in Dordrecht samen met hen heeft ontwikkeld. 'Het zijn stuk voor stuk fantastische chefs, die zowel op hun fornuis als in de wereld de weg weten', zegt marketing manager Robert Meijn.
De culinaire ontdekkingsreizen gaan naar China, Zuid-Afrika, Thailand, Maleisië & Bali, Trinidad & Tobago en Peru.Op elke trip kunnen 10 tot 14 gasten mee, die in het gezelschap van een Nederlandse topchef een week langs de gastronomische hoogtepunten van een land gaan verkennen.

First class partners
De opzet en ontwikkeling van het Talisman culinaire programma was niet mogelijk geweest zonder de bemiddelende rol van Nick Zirkzee, auteur van ‘The Art of Travel, The Ultimate Luxury Travel Guide', vertelt Robert Meijn.

Ambities
'Ook KLM, Malaysia Airlines en China Airlines geloven in onze ambities en zijn partners in dit project. KLM verzorgt vluchten naar Peru, Zuid Afrika en China. Malaysia Airlines voert vluchten uit naar Maleisië en Bali. China Airlines verzorgt onze vluchten naar Thailand. Voor reizen naar Trinidad & Tobago maken we gebruik van Martinair. Al onze culinaire reizen worden in principe gevlogen in de business class' aldus de marketing manager van Talisman Travel.

Jubileum
De culinaire ontdekkingsreizen zijn spectaculair onderdeel van het jubileumprogramma, dat Talisman ter gelegenheid van zijn 15-jarig bestaan voor 2008 heeft samengesteld. Het wordt medio november tijdens een speciaal 'Talisman-jubileumweekend' in de Van Nelle ontwerpfabriek in Rotterdam door één van de deelnemende chefs, Erik van Loo van Parkheuvel in Rotterdam, gepresenteerd.

Optimistisch
Robert Meijn is absoluut optimistisch over het succes van het nieuwe product. 'Eten is belangrijk voor een mens. En het zoeken naar de oorsprong van het voedsel en hoe het gebruikt en verwerkt wordt tot een eindproduct, is één van de meest authentieke manieren om een land te leren kennen en zijn bewoners echt te ontmoeten', vindt hij.

Toprestaurants en 'streetfood'
Daarnaast weet Meijn uit eigen ervaring, 'dat de aanwezigheid van een topchef deuren opent, die voor anderen gesloten blijven'. In alle tien reisprogramma's is een selectie van toprestaurants opgenomen, maar ook de lokale ‘streetfood' specialiteiten worden niet vergeten. Tijdens workshops en (wijn)proeverijen leren reizigers de fijne kneepjes van het vak, onder de zeer deskundige leiding van eminente chefs.

Tien bestemmingen
De tien culinaire bestemmingen en hun begeleidende chefs zijn de volgende:

- Ron Blaauw: Maleisië/Bali
Met twee Michelin sterren één van de drijvende motoren van de nieuwe vaderlandse keuken (http://www.ronblaauw.nl/) en het culinaire brein achter het culinaire topsucces Palazzo (www.palazzo.nl). Vol passie en gedrevenheid weet hij telkens te verrassen.

- John Halvemaan: China
De culinaire nestor van eigen bodem opereert vanuit zijn schitterend vormgegeven restaurant in Amsterdam (http://www.halvemaan.nl/) waar hij zich al achttien jaar presenteert met verrassende gerechten, gastvrijheid, kwaliteit en durf op culinair gebied.

- Cees Helder: PeruÉminence grise en de eerste drie sterren Michelin chef van Nederland die furore maakte in restaurant Parkheuvel te Rotterdam. Wordt wereldwijd erkend als culinair autoriteit.

- Toine Hermsen: Thailand
In de schaduw van de Onze Lieve Vrouwe basiliek in Maastricht levert Toine Hermsen al jaren culinaire topprestaties.Hermsen combineert eenvoud aan raffinement in dit bolwerk in het Bourgondische zuiden én hij weet van de Thaise keuken. (http://www.toinehermsen.com/)


- Robert Kranenborg: Maleisië/Bali
Een culinaire grootheid en vernieuwer en sinds jaar en dag al door Michelin gewaardeerd en geëerd. De laatste 3 jaar was de opzet van restaurant Le Cirque in het Fortis Circus theater in Scheveningen zijn belangrijkste opdracht (www.restaurantlecirque.com/). Ook bij Verstegen Spices & Sauces en het nieuwe Hof van Saksen in Drenthe adviseert deze ambachtsman. (www.verstegen.nl/, http://www.hofvansaksen.nl/)

- Dennis Kuipers: Zuid-AfrikaKuipers is de jongste 'meesterkok' van Nederland en via onder andere het Amstel hotel bij designhotel The Dylan terecht gekomen. Leergierig, gedreven en ambitieus op weg naar de top. (http://www.dylanamsterdam.com/).

- Erik van Loo: Maleisië/Bali
Alweer ruim een jaar geleden startte Erik vanLoo in restaurant Parkheuvel. Als trotse Patron Cuisinier bewijst hij dagelijks zijn Michelin ster kwaliteiten vol passie, vakmanschap en gedrevenheid. Genieten is zijn sleutelwoord. (http://www.parkheuvel.nl/ )

- Henk Savelberg: Thailand
Michelin sterrenchef, meesterkok en tot ridder in de orde van Oranje Nassau benoemd door Hare Majesteit voor zijn hele culinaire oeuvre en het bewaren van cultureel erfgoed in zijn schitterende Hotel Restaurant Savelberg (http://www.hotelrestaurentsavelberg.nl/ )

- Jeremy Vermolen: Trinidad & Tobago
Vermolen is TV kok bij RTL4 en wordt ook wel de Nederlandse Jamie Olivier genoemd. Runt daarnaast zijn eigen restaurant in Roosendaal. (http://www.dendieje.nl/) waar hij zijn culinaire creativiteit tentoon spreidt.

- Marco Westmaas: Thailand
Aanstormend talent, dat zijn culinaire hoogstandjes direct aan zee vertoont. (http://www.elzenduin.com/) . Bij elk gerecht weet hij de overtreffende trap te bereiken door de best bijpassende wijnen aan te bevelen.

http://www.talisman.nl/

Bron: http://www.tourpress.nl/bericht.php?id=10757
Kokforum.nl : de website voor koks

Plaats reactie