Moleculaire gastronomie -- aanbevelingen?

Goede of slechte ervaringen met eten in restaurants? Vertel het hier. Niet eens met een recensie? Ook dan horen we je commentaar graag.
Plaats reactie
stijnh
Berichten: 12
Lid geworden op: 08 jun 2012, 13:47

Moleculaire gastronomie -- aanbevelingen?

Bericht door stijnh » 25 jun 2012, 01:13

Ik heb de laatste tijd veel gelezen over moleculaire gastronomie. Ik ben zelf een laborant, maar ik houd ook erg van koken. Wat mij betreft is dit de ideale combinatie. Ik zou graag dineren bij een restaurant ergens in Nederland dat mij heerlijke moleculair gastronomische gerechten kan serveren.

Welke restaurants kunnen jullie mij aanbevelen?

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Moleculaire gastronomie -- aanbevelingen?

Bericht door Leo » 03 jul 2012, 16:34

Is Moshik al weer open?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Moleculaire gastronomie -- aanbevelingen?

Bericht door jeroenbr » 05 jul 2012, 17:13

bij de frituur om de hoek .... frikandel in 180 graden gooien die vervolgens warm en donker word. Ook moluculair.

Aub zeg, mensen kap eens met die onzin over moluculair koken. Bedoel je stikstof in de zin van "moluculair koken" ga dan naar elke willekeurig restaurant in nederland. Kom je het overal tegen.

groet

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Moleculaire gastronomie -- aanbevelingen?

Bericht door Leo » 07 jul 2012, 14:19

True.. maar als iemand juist zoiets zoekt..hoeft het toch niet moeilijk te zijn?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: Moleculaire gastronomie -- aanbevelingen?

Bericht door Pluter » 07 jul 2012, 23:47

http://modernistcuisine.com/books/moder ... e-at-home/" onclick="window.open(this.href);return false;

Gewoon zelf doen joh, veel leuker!
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

stijnh
Berichten: 12
Lid geworden op: 08 jun 2012, 13:47

Re: Moleculaire gastronomie -- aanbevelingen?

Bericht door stijnh » 08 jul 2012, 17:03

Leo schreef:Is Moshik al weer open?
Volgens de website (http://www.samhoudplaces.com/" onclick="window.open(this.href);return false;) is de opening gepland voor deze zomer. Bedankt voor de tip, Leo.

Jeroen: ik ben hier niet gekomen om een discussie te voeren over de correctheid van de naam "moleculair koken". Als iemand klaagt over de chemicaliën in hun verpakte eten ben ik altijd de eerst die zegt dat water ook chemisch is. Het is simpelweg iets wat mijn interesse heeft gewekt en waar ik meer over wil weten. En daarom wil ik het ook proeven. Ik weet dat meerdere restaurants experimenteren met interessante bereidingstechnieken, maar ik wil juist een restaurant uitproberen dat dit als focus heeft, omdat ik daar nog nooit heb gegeten. Ik ben ook zoek naar een nieuwe ervaring.

Pluter: Ik ben van plan om het zelf te maken, maar om dat te doen, moet ik eerst zorgen dat ik de specialistische ingredienten en apparatuur die ik wil gebruiken in huis heb. Die bestellingen gaan deze maand de deur uit. Zelf proberen is inderdaad leuker, maar proeven is ook leuk om te doen, zeker als het uitproberen nog even moet wachten.

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Moleculaire gastronomie -- aanbevelingen?

Bericht door jeroenbr » 09 jul 2012, 18:49

in dat geval:
ivy (nitro cocktail aan tafel)

voor de rest weinig ervaring in NL

stijnh
Berichten: 12
Lid geworden op: 08 jun 2012, 13:47

Re: Moleculaire gastronomie -- aanbevelingen?

Bericht door stijnh » 15 jul 2012, 17:54

Bedankt voor het idee.

Plaats reactie