Pagina 1 van 1

Nu we er toch zijn....!

Geplaatst: 30 aug 2010, 19:24
door limo factory
Eind september gereserveerd bij Hangar in Salzburg. We willen daar al jaren naar toe en op dat moment is Sergio Herman daar aan het koken dusssssss (of in ieder geval worden zijn gerechten gekookt.

Maar weet iemand nog een ander restaurant in de buurt van Salzburg, want we zijn er dan toch!

Groeten Erik

Re: Nu we er toch zijn....!

Geplaatst: 31 aug 2010, 07:24
door Cees Timmerman
Dat zou Berexstone moeten weten.....

Re: Nu we er toch zijn....!

Geplaatst: 02 sep 2010, 12:12
door berexstone
@ Cees Timmerman,

Oui chef ! Ik zal m'n best doen...

Re: Nu we er toch zijn....!

Geplaatst: 02 sep 2010, 12:35
door berexstone
Hi limo factory,

Wat leuk dat je naar Salzburg gaat. Niet alleen omdat het Sergio Herman betreft, maar ook omdat Salzburg en Wenen toch wel de twee meest romantische bestemmingen zijn voor een city-break. Oostenrijk is een enigszins onderschat land als het op de keuken aankomt, toch zijn er tal van zéér goede restaurants, veel vakkennis en precisie vooral.
Tja, de Hangar.....De patron is de legendarische Eckart Witzigmann, al in de jaren zeventig kreeg die drie Michelinsterren in z'n restaurant in München. Daarmee was Witzigmann de tweede chef buiten Frankrijk die deze eer te beurt viel (de eerste was de Brusselaar Pierre Wynants van "Comme chez Soi"). Eckart Witzigmann stond aan de bakermat van de Duits-Oostenrijkse culinaire revolutie van de jaren tachtig. Vrijwel alle chefs in die landen met succes in de Michelin en Gault&Millau gidsen werden door hem opgeleid. Als je morgen "Die Kûchenschlacht" op Duitsland 2 (ZDF) op video zet heb je alvast een voorsmaakje: de chef-kok-moderator van deze week is Alphons Schubeck. Die was lang sous-chef en chef in de keuken van Witzigmann. Hij heeft nu een eigen restaurant in München en al meer dan dertig jaar een Michelinster.
Er zijn verschillende restaurants in "Hangar 7", het restaurant waar je op doelt is "Ikarus". Iedere maand komt er een gastkok en verandert de kaart volledig. De vaste chef is, dacht ik, Roland Trettl.
Restaurants zijn er genoeg in Salzburg. Het beste kaasplateau vindt je bij "Alt Salzburg" (http://www.altsalzburg.at" onclick="window.open(this.href);return false;) (14/20), een ontdekking op zich want Oostenrijkse kazen zie je niet altijd. Een top-restaurant is de "Esszimmer" (http://www.esszimmer.com" onclick="window.open(this.href);return false;) (17/20) met een hedendaagse keuken, evenals "Pfefferschiff zu Söllheim", een genietersrestaurant aldus patron Klaus Fleischaker (http://www.pfefferschiff.at" onclick="window.open(this.href);return false;). Vergeet ook niet tijdens een bezoek aan de mooie binnenstad even binnen te wippen bij één van de vele "Wiener koffieschenkerijen", "Tomaselli" is de oudste, niet alleen van Salzburg, maar van heel Oostenrijk.
Mocht je iets willen gaan drinken en eten met Sergio Herman, of zonder Sergio, dan is "Die Weisse" aan te bevelen. Dat is een brouwerij annex café annex brasserie met echte Oostenrijkse specialiteiten. Ze worden aanbevolen door de Gault&Millau gids.
Eind october komt alweer de nieuwe Gault&Millaugids Österreich 2011 uit. Toch zou ik die van 2010 even kopen. Er zit voor dezelfde prijs (30 €) ook de wijngids (alleen Oostenrijkse wijnen, bieren en schnapps) en een boek met de beste artisanale winkels (boerenprodukten, kazen, slagers, bakkers, je weet wel). http://www.gaultmillau.at" onclick="window.open(this.href);return false; (en ook http://www.gaultmillau.de" onclick="window.open(this.href);return false; (beide redactie's werken nauw samen).
Bij het VVV kun je een culinaire gratis gids oppikken : Via Culinaria (http://www.via-culinaria.com" onclick="window.open(this.href);return false;)
Veel plezier !!!

Re: Nu we er toch zijn....!

Geplaatst: 02 sep 2010, 13:00
door berexstone
@ limo factory,

Ik weet natuurlijk niet hoe lang je in de buurt blijft maar er is nog een zeer bijzonder restaurant zuidelijk van Salzburg:
"Hubertus" in Filzmoos. Filzmoos ligt 70 km zuidelijk, maar is heel gemakkelijk te bereiken want op de laatste tien kilometer na, is het allemaal autobaan.
Wat Anne-Sophie Pic voor de Michelingids is, is Johanna Maier voor de Gault&Millaugids. Eerstgenoemde is de enige vrouwelijke chef met drie sterren in alle landen waar de gids verschijnt, Johanna Maier is de enige vier koksmutsen chef in alle landen waar de gids verschijnt.
Viergangen menu: € 80 (middag) - € 80 (avond)
Zesgangen menu: € 100 (alleen middag)
Zevengangen menu: € 120 (alleen avond)
à la carte: € 35 - 50.
http://www.hotelhubertus.at" onclick="window.open(this.href);return false; (vier koksmutsen, 19/20)

Een andere vier toquer op zo'n zestig kilomer zuidelijk is "Obauer" met Rudi Obauer achter de kachel. Een man die al decennia aan de Oostenrijkse top staat. 3 gangen menu (middag): € 35, 6-gangen menu (avond): € 95, à la carte: € 23 - 45.
http://www.obauer.com" onclick="window.open(this.href);return false; (vier koksmutsen, 19/20)

Re: Nu we er toch zijn....!

Geplaatst: 02 sep 2010, 13:44
door berexstone
@ limo factory,

Die Weisse = http://www.dieweisse.at" onclick="window.open(this.href);return false;

Grappige menu en drankenkaart op pdf. Mooie, funky website overigens,

groetjes, berex

Re: Nu we er toch zijn....!

Geplaatst: 04 sep 2010, 22:53
door limo factory
@ berexstone

Super bedankt voor je reacties.... ga eens overleggen met de achterban welke het gaat worden.

Groeten Erik

Re: Nu we er toch zijn....!

Geplaatst: 11 sep 2010, 11:44
door berexstone
Graag gedaan !

Iets noordelijk van Salzburg ligt het plaatsje Braunau, daar vlakbij wordt er een bier gebrouwen, dat heet "Fucking Hell",

"Fucking" is de naam van het gehuchtje nabij Braunau waar de brouwerij staat
"Hell" slaat, uiteraard, op de kleur van het bier

Vind het wel leuk gevonden...

Re: Nu we er toch zijn....!

Geplaatst: 11 sep 2010, 23:22
door Fisc
Haha mooie naam voor een plaats, je zal er maar wonen. Ik ga binnekort bij Oud Sluis eten 10 november, kan niet wachten ben echt heel benieuwd.

Re: Nu we er toch zijn....!

Geplaatst: 12 sep 2010, 21:00
door berexstone
@ Fisc,
haha, ja, als je uit Amsterdam komt ben je een Amsterdammer....., maar als je uit Fucking komt, tja, dan...

Re: Nu we er toch zijn....!

Geplaatst: 21 dec 2010, 14:07
door kookpunt
berexstone schreef:Hi limo factory,

Wat leuk dat je naar Salzburg gaat. Niet alleen omdat het Sergio Herman betreft, maar ook omdat Salzburg en Wenen toch wel de twee meest romantische bestemmingen zijn voor een city-break. Oostenrijk is een enigszins onderschat land als het op de keuken aankomt, toch zijn er tal van zéér goede restaurants, veel vakkennis en precisie vooral.
Tja, de Hangar.....De patron is de legendarische Eckart Witzigmann, al in de jaren zeventig kreeg die drie Michelinsterren in z'n restaurant in München. Daarmee was Witzigmann de tweede chef buiten Frankrijk die deze eer te beurt viel (de eerste was de Brusselaar Pierre Wynants van "Comme chez Soi"). Eckart Witzigmann stond aan de bakermat van de Duits-Oostenrijkse culinaire revolutie van de jaren tachtig. Vrijwel alle chefs in die landen met succes in de Michelin en Gault&Millau gidsen werden door hem opgeleid. Als je morgen "Die Kûchenschlacht" op Duitsland 2 (ZDF) op video zet heb je alvast een voorsmaakje: de chef-kok-moderator van deze week is Alphons Schubeck. Die was lang sous-chef en chef in de keuken van Witzigmann. Hij heeft nu een eigen restaurant in München en al meer dan dertig jaar een Michelinster.
Er zijn verschillende restaurants in "Hangar 7", het restaurant waar je op doelt is "Ikarus". Iedere maand komt er een gastkok en verandert de kaart volledig. De vaste chef is, dacht ik, Roland Trettl.
Restaurants zijn er genoeg in Salzburg. Het beste kaasplateau vindt je bij "Alt Salzburg" (http://www.altsalzburg.at" onclick="window.open(this.href);return false;) (14/20), een ontdekking op zich want Oostenrijkse kazen zie je niet altijd. Een top-restaurant is de "Esszimmer" (http://www.esszimmer.com" onclick="window.open(this.href);return false;) (17/20) met een hedendaagse keuken, evenals "Pfefferschiff zu Söllheim", een genietersrestaurant aldus patron Klaus Fleischaker (http://www.pfefferschiff.at" onclick="window.open(this.href);return false;). Vergeet ook niet tijdens een bezoek aan de mooie binnenstad even binnen te wippen bij één van de vele "Wiener koffieschenkerijen", "Tomaselli" is de oudste, niet alleen van Salzburg, maar van heel Oostenrijk.
Mocht je iets willen gaan drinken en eten met Sergio Herman, of zonder Sergio, dan is "Die Weisse" aan te bevelen. Dat is een brouwerij annex café annex brasserie met echte Oostenrijkse specialiteiten. Ze worden aanbevolen door de Gault&Millau gids.
Eind october komt alweer de nieuwe Gault&Millaugids Österreich 2011 uit. Toch zou ik die van 2010 even kopen. Er zit voor dezelfde prijs (30 €) ook de wijngids (alleen Oostenrijkse wijnen, bieren en schnapps) en een boek met de beste artisanale winkels (boerenprodukten, kazen, slagers, bakkers, je weet wel). http://www.gaultmillau.at" onclick="window.open(this.href);return false; (en ook http://www.gaultmillau.de" onclick="window.open(this.href);return false; (beide redactie's werken nauw samen).
Bij het VVV kun je een culinaire gratis gids oppikken : Via Culinaria (http://www.via-culinaria.com" onclick="window.open(this.href);return false;)
Veel plezier !!!
De keuken in Oostenrijk moet zeker weten niet onderschat worden. Ik heb met plezier een aantal overheerlijke schnitzels weggewerkt in Wenen. Daarnaast denk ik dat het een echte aanrader is om kaiserschmarrn te eten.