Alinea

Goede of slechte ervaringen met eten in restaurants? Vertel het hier. Niet eens met een recensie? Ook dan horen we je commentaar graag.
Plaats reactie
yrtsap
Berichten: 195
Lid geworden op: 21 jun 2007, 12:50
Locatie: windowsd'nc fedder

Alinea

Bericht door yrtsap » 06 mar 2010, 09:23

Een paar weken geleden was ik in Alinea, voor mij een van de beste zaken waar ik ooit geweest bent.
Ik heb speciaal voor jullie wat foto´s gemaakt en het eerste woord van het gerecht erbij gezet, hieronder de menu kaart waarop je kan zien wat het compleet was. Of even in het boek snuffelen.
Have Fun!

Afbeelding

Het begon met deze tafel decoratie die later nog gebruikt werd om te eten.
Afbeelding

char roe
Afbeelding

yuba
Afbeelding

choa tom (een soort sterk geconfijte garnalenkaugom waar bij je de smaken eruit moest zuigen)
Afbeelding

destillation of thais flavours maakte je klaar voor het volgende gerecht.
Afbeelding

Pork Belly ( hiervoor werd de tafel decoratie gebruikt om zelf je eigen handrol te maken)
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Octopus
Afbeelding

Lobster op 3 manieren- parfait-salade-soep. SUPER!
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
werd aan tafel gepaseerd tot een soep.
Afbeelding

Duck
Afbeelding

Black truffle explosie- ja hij is echt top.
Afbeelding

De volgende 3 gerechtjes waren verschillende zout fases erg leuk en knap doordacht.

thai banana
Afbeelding

peanut butter - ook super
Afbeelding

bacon
Afbeelding

een van de hoogtepunten..
Foie gras
Afbeelding

Sturgeon ( steur) plaatje maar voor mij de minste, mijn vriendin vond deze wel bij top gerechtjes horen.
Afbeelding

Goose (gefrituurd aan een dennetakje)
Afbeelding

Hét hoogte punt van de avond qua smaak.
Hot potato/cold petato, zwarte truffel en boter. geserveerd in een kom van wax!
Afbeelding

Ode aan Escoffier Boeuf Godard compleet met antiek servies, glazen etc. super.
Afbeelding

Toen kwamen een aantal cocktail gangen om de mond te verfrissen voor de laatste helft.

Passion fruit
Afbeelding
elixir vegetal
Afbeelding
kumquat
Afbeelding

Venison (geserveerd op een stuk gebrand hout, achter dit "bord"lag een smeulend echt hout stuk wat een beetje geurde. Leuk,maar zeer lekker gerecht hoewel de drop overheerste.)
Afbeelding

kleine smaak verfrissing
Lemon soda in one bite
Afbeelding

toen 4 dessertjes
pound cake
Afbeelding

bubble gum

Afbeelding

quince
Afbeelding


transpanency
Afbeelding

Toen het bekende kussen dessert.
Earl Grey
Afbeelding
Afbeelding

Toen ging alles van tafel en werd er een latexnap uitgerold en daar heeft chef een dessert op bereid, letterlijk een tafel bereiding.
chocolade, cokos, menthol en hyssop

Afbeelding

Link

toen kregen we nog een eggnog, maar die ben ik vergeten te fotograferen.
sorry voor het feit voor sommige onduidelijke foto´s.

Het was super en staat met stip in mijn top 3!

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Alinea

Bericht door Cees » 06 mar 2010, 09:55

Helemaal top ! Bedankt voor de reportage. Erg mooi.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: Alinea

Bericht door Pinxo » 06 mar 2010, 10:00

Wauw!!!
Die foto's in zijn boek kloppen gewoon echt met wat hij serveert, prachtig allemaal!!

Gebruikersavatar
Bunzing
Berichten: 89
Lid geworden op: 19 jan 2007, 18:53
Locatie: Haarlem

Re: Alinea

Bericht door Bunzing » 06 mar 2010, 14:59

Leip!!!
Wie nimmer dwaalt, wordt nooit verstandig.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Alinea

Bericht door Leo » 06 mar 2010, 15:43

ja..TOP!!!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: Alinea

Bericht door Pluter » 06 mar 2010, 23:34

En dan ook nog gewoon effe knalhard een Escoffiertje ertussendoor ketsen..... :D

Grootsch!
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Alinea

Bericht door Cees Timmerman » 07 mar 2010, 01:37

Jeetje mina, ik ben jaloers yrtsap.....

yrtsap
Berichten: 195
Lid geworden op: 21 jun 2007, 12:50
Locatie: windowsd'nc fedder

Re: Alinea

Bericht door yrtsap » 07 mar 2010, 14:42

laat ik zeggen dat het tot en met de rekening verrassend was. Dit restaurant was onvergetelijk voor de rest:
Afbeelding

:mrgreen:

Jordy
Berichten: 47
Lid geworden op: 03 mar 2010, 14:08

Re: Alinea

Bericht door Jordy » 08 mar 2010, 09:57

Tof!

ik heb pas hun boek aangeschaft, en zie inderdaad een paar bekende plaatjes.

Het lijkt me heel apart, want naar mijn mening zijn de gerechten anders dan westers...smaak cobinaties die wij misschien ook zelfs niet lekker vinden...maar blijkbaar toch wel denk ik ^^.

De gerechten zijn werkelijk subliem...heuse traktatie..

(zelf wat proberen te maken, maar ik heb de tools niet thuis eigenlijk...)

Amazingtruffle
Berichten: 240
Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Re: Alinea

Bericht door Amazingtruffle » 29 mar 2010, 11:40

http://www.alineaathome.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)

yrtsap
Berichten: 195
Lid geworden op: 21 jun 2007, 12:50
Locatie: windowsd'nc fedder

Re: Alinea

Bericht door yrtsap » 29 mar 2010, 13:24

Amazingtruffle schreef:http://www.alineaathome.com/
tja Ik vind dat als ik $1100 dollar voor 2 couverts af moet tikken, ik wel wat fototjes mag maken. Bovendien heeft bij mij geen gerecht langer dan 1 minuut gestaan voor ik er aan begon en de warm petato, cold petato zeker niet. Aan de andere kant erg krom, want de sommige Amerikanen hebben nog niet ontdekt hoe bestek werkt.

Amazingtruffle
Berichten: 240
Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Re: Alinea

Bericht door Amazingtruffle » 29 mar 2010, 14:00

Dat geloof ik zeker..
Maar kan mij zijn frustraties wel voorstellen.
en ik gok dat Nederlanders een stukje nuchterder zijn dan sommige van onze andere aardkloot-bewoners..
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)

Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Re: Alinea

Bericht door Emiel » 07 jun 2010, 18:32

Dank voor je ervaring met ons te delen! Maar wat ik me afvraag is; in dat filmpje zie je dat er een witte saus wordt gedresseerd met een lepel, hoe krijgen ze het voor elkaar om dat te laten uitlopen naar een vierkant?

yrtsap
Berichten: 195
Lid geworden op: 21 jun 2007, 12:50
Locatie: windowsd'nc fedder

Re: Alinea

Bericht door yrtsap » 08 jun 2010, 08:11

dat komt door het relief op het latex laken. Daar zaten een soort rastervorm in. Of het toeval is weet ik niet, het was in iedergeval wel grappig om te zien.

Plaats reactie