Villa Rothschild - Ronny Bolz pâtissier GM 2010

Goede of slechte ervaringen met eten in restaurants? Vertel het hier. Niet eens met een recensie? Ook dan horen we je commentaar graag.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Villa Rothschild - Ronny Bolz pâtissier GM 2010

Bericht door berexstone » 09 jan 2010, 20:32

Ronny Boltz is de GaultMillau Deutschland pâtissier van het Jaar 2010. Hij werkt bij het prachtige hotel-restaurant "Villa Rothschild" in Königstein im Taunus. Toevallig at ik er met nog twee mensen in 2009 op dezelfde dag de lunch en een diner.
De lunch is een speciale vermelding waard, die is niet alleen zéér goed maar met drie gangen én een glas goede wijn met 29€ (in 2009 25€) ook nog voor zo'n zaak een hele goede deal :
- voorgerecht : Tartaar van Schotse Loch Duart zalm met kwartelei, salade en crème van wilde kruiden
- hoofdgerecht : Parelhoenderborst met limoen en kool
- nagerecht : Crème-brûlée van chocolade met gemarineerde kersen en pistacheroomijs

's Avonds dan een à la carte diner verschillende gerechten per gang :
- amuses : (vrij veel goede tonijn, maar toch veel tonijn...) Een voortreffelijk rolletje van tonijn met kruiden en Bottarga / Tonijn-Crostini Niçoise / Korstdeegje gevuld met kalfstartaar / Tobiko-kaviaar met een tonijn-wasabi crème / Glaasje met blokjes, ijs en schuim van Siciliaanse Pachino tomaat
- voorgerechten : Ganzenlever uit de Landes met meloenkaviaar, cacaoboon, zoute boter en chocoladebrioche / Schotse StJacobsmossel met ingelegde en daarna gedroogde perzik, cantharellen en crème van groene amandelen / Gâteau van gemarineerde ganzenlever, gerookte paling, groene appel en peperbrioche
- tussengerechten : Bretonse baars in kalfsschenkelfond, groene bonenpuree en een oventomaatje / Bouillabaisse met ravioli van rivierkreeftjes en koriander / Heilbot in Pimento-gember fumet, geconfijte paprika en venusschelpjes
- hoofdgerechten : Royal-Mieral duivenborst in orientaalse kruidensaus met een knapperige falafel van kikkererwten / Limousin lam, de rug en gelakte borst / Zonnevis (StPierre) in een fijne korst van kruiden en Patanegra en een nage van artisjok
- nagerechten van Ronny Bolz :
pre-dessert : een Whisky-Sour van abrikoos
desserts : Gesmoorde vijgen met venkel / Provence-abrikoos met gebrande crème fraîche, klaproos, griesmeelijs en olijfolie / Croustillant van de Tonkaboon met gemarineerde ananas, sauce Créole en sorbet van Japanse Macha-thee (Mmmm)
Restaurantmanager : Arnaud Juillot
Chef de Cuisine : Christoph Rainer (voorheen oa bij Dieter Müller en Heinz Winkler)
Chef Pâtisserie : Ronny Bolz (voorheen oa Heinz Winkler)
Eén Michelinster. Al twee jaar op rij stijger bij GaultMillau : 15/20 in 2008, 16/20 in 2009 en.....drie koksmutsen en 17/20 in 2010.
Mooie website op http://www.villa-rothschild.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Villa Rothschild - Ronny Bolz pâtissier GM 2010

Bericht door Leo » 09 jan 2010, 23:39

Klinkt wederom heerlijk!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Plaats reactie