Jungfraujoch - Top of Europe CH

Goede of slechte ervaringen met eten in restaurants? Vertel het hier. Niet eens met een recensie? Ook dan horen we je commentaar graag.
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Jungfraujoch - Top of Europe CH

Bericht door berexstone » 05 jan 2010, 22:46

Het hoogst gelegen 'volwaardige' restaurant van Europa. De reis er naar toe is duurder dan de maaltijd ook al vertrek je in het dal beneden. Je kunt vanaf Interlaken met de trein naar Lauterbrunnen die dan de berg beklimt via Wengen tot Kleine Scheidegg waar je vlak voor de bergwand moet overstappen. Het gaat dan dwars door de berg verder naar de Jungfraujoch op 3454 meter hoogte. Een retourtje kost zo'n 170€. Een droomadres voor een horecaondernemer dus, het houd eventuele deurwaarders op afstand. Boven kun je het hele jaar door skiën, tochtjes maken met sledehonden, wandelen. Er is ook een hotel. Er zijn twee restaurants, een Zwitsers en een Indisch. Bij goed weer is het uitzicht fenomenaal, bij dit bezoek echter niet. Ik was er in september, 'beneden' op 600 meter hoogte was het 25°C, boven stond er een storm met orkaankracht, ijzel en sneeuw en het was 18°C onder nul. Dus er was niets te zien door de toch grote ramen. Binnen was er echter des te meer te zien, namelijk een aantal lange blonde (Russische en Letse?) jonge dames. Berlusconi eat your heart out! Die jongedames deden de bediening, geen van hen sprak één van de Zwitserse landstalen (alhoewel retro-romaans hen vergeven zij) wel enkele woorden engels. Voordeel was wel dat ze noodgedwongen keer op keer verleidelijk dicht met hun gezicht bij mijn gezicht kwamen. Geen ingewikkelde kaart, een beetje een Zwitserse van der Valk denk ik. Wel onvoorstelbaar goedkoop gezien dat de ingrediënten en het personeel toch ook met die dure trein naar boven moeten, maar die zullen wel een regeling hebben.
Gegeten :
= Gletscherteller (Trockenfleisch, Wurst und Käse) - Gletscherschotel (gedroogd vlees, streekworst en Alpenkaas) - 15.70€
= Gulaschsuppe - 11.30 €
= Rindsfilet-steak an Morchelsauce - Rundersteak met morieljesaus - 28 €
= Fruchtsalat mit Rahm und Glace - Salade van seizoensvruchten (dat wel) met (ongezoete) geklopte room en (vanille) ijs - 5.45 €
Prijzig maar ze hebben een kostbare infrastructuur om het in de keuken te krijgen. Verder een zeer leuke bediening waar je dan wel weer geen gesprekje kunt aanknopen. Merkwaardig genoeg is het hele spul nog in familiehanden ook en dat op deze locatie...
Eigenaars : Familie Urs Zumbrunn / tel: 00 41 33 828 78 88 / CH - 3801 Eigergletscher / Berner Oberland / Schweiz
Am Aben hed mu se geschabed und d'Rinda drab tan. Derna hed mu die Rueti in es Schiffli tan und isch mit enen uber Wasser und d'Aar ab gen Hinderlachen und witers bis ga Thun. Armi Manndleni sin o dem Salpeter nah. Aber wär es Sachelli und e gringa Vehbuw hed ghäben, ischd nid gan Salpeter graben.

Plaats reactie