Nederlandse en Vlaamse koks in het BUITENLAND

Goede of slechte ervaringen met eten in restaurants? Vertel het hier. Niet eens met een recensie? Ook dan horen we je commentaar graag.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Nederlandse en Vlaamse koks in het BUITENLAND

Bericht door berexstone »

Mensen uit de noordelijke en zuidelijke Nederlanden behoren tot het meest reislustige volkje ter wereld. Zowel wat betreft vakantie als werk tot zelfs het leger toe. Er zijn dan ook over de hele wereld Nederlanders en Vlamingen actief in de Horeca, op het land, op de zee en zelfs in de lucht. Hopelijk kunnen we met dit onderwerp over een aantal van hen een berichtje schrijven...
Ik vond een chefkok in mijn woonplaats, Luzern (Zwitserland) : "Scala restaurant in hotel Montana" daar kookt de 'vliegende hollander' Johan Breedijk en dat is voor fijnproevers goed nieuws. Nadat hij in Tessino een goede naam had opgebouwd in o.a. "Da Enzo" en "Giardino" koos hij voor Luzern.
"Montana" is een viersterren hotel in Art-Deco stijl hoog boven de stad gelegen. Prachtig uitzicht op het meer en de bergen. Johan Breedijk voert het commando over een keukenbrigade van 20 man en maakt het zichzelf door de vrij uitgebreide kaart niet gemakkelijk.
Gegeten :

AMUSE : - Tonijntartaar met Colonnatospek en groene mierikswortelcrème

VOORGERECHT : - 'Gemarmerde' Zeeduivel-Tonijn Carpaccio met witte Balsamico en Wasabicrème met een langoustine-loempiaatje geserveerd

TUSSENGERECHT : - Tweekleurige Cavatelli van zeevis

TUSSENGERECHT : - Doradefilet met estragonsaus en Banyuls-coulis

TUSSENGERECHT : - Boterzachte kalfsfilet met Balsamico-kersen en een Pastarisotto

HOOFDGERECHT : - Lamscarré in korstdeeg van citrusvruchten

NAGERECHT : - Kaasplateau

MENUPRIJS : 109 Franken (€ 75) GaultMillau : 2 koksmutsen en 15 punten
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Nederlandse en Vlaamse koks in het BUITENLAND

Bericht door berexstone »

MARGOT JANSE IN RESTAURANT "THE TASTING ROOM" VAN HOTEL "LE QUARTIER FRANCAIS". Het eeuwenoude dorpje Franschhoek is dé culinaire plek van Zuid-Afrika, nergens zijn op een paar vierkante kilometer zoveel goede restaurants. Liefst 36 goede eetgelegenheden zijn er. Een beetje zoals Baiersbronn in Duitsland dus. Warme oesters in gember, foie gras met prosciutto en cranberries, een selderijrisotto, kwartel, konijn, eendenborst, geklopte gorgonzola met peer en bittere chocoladetaart met Booysen-besjes. Margot Janse verzorgt nu in de businessclass van de KLM de maaltijden van Amsterdam naar Zuid-Afrika. Opvallend is dat zij werkt met pittige kruiden, waardoor op tien kilometer hoogte de smaak niet verloren gaat. Margot Janse staat al jaren in de 'Top 50 World's Best Restaurants' van het Engelse (nee, niet Britse) Restaurant Magazine.
Plaats reactie