Pagina 1 van 1

St. John restaurant, London

Geplaatst: 09 jul 2009, 13:20
door Maurits
Vorige week gegeten bij St. John restaurant (1 ster, nr 14 van de wereld volgens Restaurant Magazine) in London. Ik vond het geweldig, een echt 'no frills' restaurant met goede (en tegenwoordig gedurfde) kost. Het restaurant is een fenomeen in de UK, omdat ze gespecialiseerd zijn in 'nose to tail eating', alles van het dier moet gegeten worden (zie de boeken van Fergus Henderson). En lekker maken ze het.

Grappig ook dat het eigenlijk een sterzaak is, maar totaal geen haute cuisine serveert. Integendeel, ze lijken zich zelfs een beetje te verzetten. Zo raadde ze mij aan om een pint of ale te drinken met mijn eten....

Hier een paar sfeershot van wat eens een rokerij was:
Afbeelding
Afbeelding

En dit was mijn menu:

Afbeelding
Geroosterde mergpijpjes met zuurdesembrood en peterseliesalade. Fantastisch simpel en lekker, geroosterd brood besmeren met merg en wat peterselie erop. En dan een teug Engelse uilenzeik :D .

Afbeelding
'Chitterlings' (varkensdarmen en maag) met waterkers. Totaal anders dan ik dacht, de chitterlings waren vlezig en hadden een goede varkenssmaak. Het was (denk) ik gekruid met mosterd en selderijzout. Wederom lekker, zelfs mijn disgenoot - die bang is van 'apart' vlees - vond het te nassen.

Afbeelding
Aardbeien, slagroom en schuimpjes. Tja, visueel geen pronkstuk maar die stukjes schuim door slagroom maken het opeens zoveel beter dan alleen met slagroom.

Re: St. John restaurant, London

Geplaatst: 09 jul 2009, 15:02
door Leo
ben zelf ook fan van zaken te gebruiken, die normaal niet populair zijn.

Lijkt mij wel lekker eten allemaal.
Die merg pijpjes, tja..
ik vind het lekker, maar niet iedereen eet dat.

Afbeelding
atelier parijs verslag