St. John restaurant, London

Goede of slechte ervaringen met eten in restaurants? Vertel het hier. Niet eens met een recensie? Ook dan horen we je commentaar graag.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

St. John restaurant, London

Bericht door Maurits »

Vorige week gegeten bij St. John restaurant (1 ster, nr 14 van de wereld volgens Restaurant Magazine) in London. Ik vond het geweldig, een echt 'no frills' restaurant met goede (en tegenwoordig gedurfde) kost. Het restaurant is een fenomeen in de UK, omdat ze gespecialiseerd zijn in 'nose to tail eating', alles van het dier moet gegeten worden (zie de boeken van Fergus Henderson). En lekker maken ze het.

Grappig ook dat het eigenlijk een sterzaak is, maar totaal geen haute cuisine serveert. Integendeel, ze lijken zich zelfs een beetje te verzetten. Zo raadde ze mij aan om een pint of ale te drinken met mijn eten....

Hier een paar sfeershot van wat eens een rokerij was:
Afbeelding
Afbeelding

En dit was mijn menu:

Afbeelding
Geroosterde mergpijpjes met zuurdesembrood en peterseliesalade. Fantastisch simpel en lekker, geroosterd brood besmeren met merg en wat peterselie erop. En dan een teug Engelse uilenzeik :D .

Afbeelding
'Chitterlings' (varkensdarmen en maag) met waterkers. Totaal anders dan ik dacht, de chitterlings waren vlezig en hadden een goede varkenssmaak. Het was (denk) ik gekruid met mosterd en selderijzout. Wederom lekker, zelfs mijn disgenoot - die bang is van 'apart' vlees - vond het te nassen.

Afbeelding
Aardbeien, slagroom en schuimpjes. Tja, visueel geen pronkstuk maar die stukjes schuim door slagroom maken het opeens zoveel beter dan alleen met slagroom.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: St. John restaurant, London

Bericht door Leo »

ben zelf ook fan van zaken te gebruiken, die normaal niet populair zijn.

Lijkt mij wel lekker eten allemaal.
Die merg pijpjes, tja..
ik vind het lekker, maar niet iedereen eet dat.

Afbeelding
atelier parijs verslag
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Plaats reactie