DenK

Goede of slechte ervaringen met eten in restaurants? Vertel het hier. Niet eens met een recensie? Ook dan horen we je commentaar graag.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

DenK

Bericht door Maurits » 14 mei 2009, 07:17

Ik ben gisteren bij DenK geweest, de nieuwe brasserie bij de Vrienden van Jacob op landoed Duin en Kruidberg.

We hadden het volgende marktmenu (€32,50):

Voor: gebakken verse makreel, gerookte makreelmousse op een toastje, ravigotesaus en friseesalade
Hoofd: supreme van hoen (parel, kemper?), polenta met salieboter, grove lavascoulis, en gegrilde groente (paprika, courgette)
Dessert: grote makaron met witte chocoladecreme, rabarbersorbet en gestoofde rabarber met kersensiroop
Friandises: gesuikerde aardbeiengelei, kardamonkletskopje, en studentenhaverotsje met witte chocolade.

Top: gerechten goed op smaak, en perfect gegaard. Lekkere klassieke seizoensgerechten (beetje vroeg voor makreel misschien...) in goede porties. De lavascoulis vond ik erg bijzonder en de kersensiroop ook (zurig, en amandelig).

Minder: de bediening, de sfeer (beetje kaal, onpersoonlijk en raar belicht). En kooktechnisch: alleen de makaron was wat taai.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: DenK

Bericht door Pluter » 14 mei 2009, 13:36

Mooi! Brasserie Chef Coen van Dijk is dan ook een erg goeie klassieke seizoenskok, dus dat kon bijna niet missen.

Of de macaron een technisch slippertje was, of juist zoals god het bedoelt heeft moet je maar met deze jongen over discussieren: http://lemacaronartisan.blogspot.com/

Mij lijkt het ook niks om in een kelder te eten eerlijk gezegd, maar binnenkort gaat het terras open: http://www.duin-kruidberg.nl/contents/view/1128
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Plaats reactie