Ivy, Francois Geurds

Goede of slechte ervaringen met eten in restaurants? Vertel het hier. Niet eens met een recensie? Ook dan horen we je commentaar graag.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Ivy, Francois Geurds

Bericht door Leo » 09 feb 2009, 16:58

Zeer spoedig opend francois zijn restaurant. Heston Blumenthal zal het start gaan geven!
We hebben al een klein kijkje mogen nemen in zijn nieuwe zaak.
Het is nog niet helemaal af, maar dat komt wel goed.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Ivy Rotterdam

Bericht door Leo » 25 feb 2009, 12:26

Gister zijn we lekker wezen eten bij Ivy.

gepofte tomaat met olijf ijs. Heel smaakvol!

BBQ spies van appel en courgette, met los een zak je catalaanse rouille

WaterPipe met limoen en mint. (ter verfrissing, ook een zeer leuke ervaring)

Zeebaars, Kreeft, groene asperges en artisjok a la nage

Picallily sorbet, met knetters onderin.

Tartaar van Gamba met eetbare skin met kabeljauw en champagne gel

Coquille met pompoen butterscotch.

1x uitzondering Rog met Bladgoud.

Oester met Rode biet.

Zwezerik met uien. (fluid, ring, compote en schuim). en mossels

Ossenhaas op 48 graden kern, kummelcreme, pommes souffle en raddiocho

Chocolade mousse, sorbet, anijs schuim, bataatchipjes en bleekselderij geconfijt

Friandices
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Ivy, Francois Geurds

Bericht door Cees Timmerman » 25 feb 2009, 13:41

Ik zat daar toevallig ook te eten gisteren, toppers waren voor mij: het olijf ijs, de piccalily sorbet, de pompoen butterscotch, de ui bereidingen bij de zwezerik en vooral de cuissons van de vissen en de ossenhaas, heel mooi

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: Ivy, Francois Geurds

Bericht door KNL » 25 feb 2009, 14:09

ziet er heeel tof uit!
wie waterpijp, hoe ging dat in z'n werk?
met tabak met limoensmaak en munt of...?
en dat bladgoud, hoe zit dat?
groetjes

Gebruikersavatar
hcptdg
Berichten: 36
Lid geworden op: 26 sep 2008, 09:34

Re: Ivy, Francois Geurds

Bericht door hcptdg » 26 feb 2009, 16:33

@ WaterPipe met limoen en mint. (ter verfrissing, ook een zeer leuke ervaring)

Niet rookvrij? :mrgreen: dit restaurant.

Vraag aan de eters naast dat het kennelijk spectaculair was: Was het lekker en het bedrag waard dat u achter heeft moeten laten (in vergelijking met andere topzaken)?

hans
Wel je bordje leeg eten!

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Ivy, Francois Geurds

Bericht door Cees Timmerman » 27 feb 2009, 06:33

Ik weet niet exact hoe het in elkaar zit, maar er kwam geen rook aan te pas.
Het was de centjes zeker waard, 85 euri's voor zeven gangen met mooie ingrediënten is geen exorbitante prijs.
En zeker niet als je de ambiance in ogenschouw neemt, wat een design, wauw

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Ivy, Francois Geurds

Bericht door Maurits » 27 feb 2009, 08:48

Wat waterpijp wel onder 'roken'? Er zit nl geen teer in, net als die supersmoker.

Maar idd Cees €85 is een mooie prijs. Maar zou je het aanraden?

Trouwens wat vinden jullie van bladgoud gebruiken in de keuken?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
hcptdg
Berichten: 36
Lid geworden op: 26 sep 2008, 09:34

Re: Ivy, Francois Geurds

Bericht door hcptdg » 27 feb 2009, 12:35

Cees Timmerman schreef:Ik weet niet exact hoe het in elkaar zit, maar er kwam geen rook aan te pas.
Het was de centjes zeker waard, 85 euri's voor zeven gangen met mooie ingrediënten is geen exorbitante prijs.
En zeker niet als je de ambiance in ogenschouw neemt, wat een design, wauw
Ja, dat valt me mee. Gisteren bij Toine Hermsen geweest en daar ben je 90,- Euro kwijt voor 4 gangen..... nog even los van de a la carte prijzen van pakweg 40,- voor een voorgerecht en 50,- voor een hoofdgerecht. 't was lekker maar de prijzen zijn over de top.
Wel je bordje leeg eten!

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Ivy, Francois Geurds

Bericht door Cees Timmerman » 27 feb 2009, 14:13

Ik raad het zeker aan Maurits, geef die mensen even een maandje zodat de logistiek gestroomlijnd is en je hebt daar een topavond. Spannend eten, maar gelukkig ook niet te moleculair, gewoon nog wel substantieel visje of vleesje op je bord.
En als je van innovatief design gecharmeerd bent, kijk je je ogen uit.

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Ivy, Francois Geurds

Bericht door Cees Timmerman » 01 mar 2009, 20:21

Op smartday.nl staat een uitgebreid verhaal met foto's van Julius Jaspers over Ivy. Als je restaurant belevenissen leuk vindt om over te lezen, lees dan zijn hele blog af, hij eet werkelijk in alle toptenten van de wereld.

Gebruikersavatar
Esther
Berichten: 74
Lid geworden op: 11 jan 2009, 19:25
Locatie: Westerwolde

Re: Ivy, Francois Geurds

Bericht door Esther » 09 mar 2009, 09:24

Wat een spektakel, zeg! Echt een belevenis!

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Ivy, Francois Geurds

Bericht door chef-dave » 09 mar 2009, 11:37

Maurits schreef:
Trouwens wat vinden jullie van bladgoud gebruiken in de keuken?
Word reeds lange tijd in de chocolade industrie gebruikt, maar is niet echt een meerwaarde. Is smaakloos en pimpt het gerechtje wat luxueuser op.
Bij silleto verkopen ze 3 soorten, de blaadjes, het poeder en nu heb je ook een rolletje (als tipex) dat je gewoon als kleefband kan gebruiken. Heb hetzelf ook gebruikt maar was meer om wat exclusiever over te komen voor de gasten die dit verlangde.
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: Ivy, Francois Geurds

Bericht door Pinxo » 09 mar 2009, 11:53

Goeie tip!
Ik moet binnenkort een recept/methode bedenken om vergulde asperges te maken (Brabants lentegoud)
Als iemand nog meer tips hierover heeft hoor ik ze graag!

Nihonjin

Re: Ivy, Francois Geurds

Bericht door Nihonjin » 25 okt 2009, 21:29

Ook wij zijn gisteren met een hecht vriendengroepje wezen eten bij Ivy.

We hadden gekozen voor het 9 gangen menu, en dat was echt geen verkeerde keuze!

De gerechten die naar mijn idee uitblonken waren het stukje hert, wat gewoon zo zacht was dat je m met je vork kon snijden, smelt weg op je tong! Alle groenten die als garnituur erbij kwamen waren perfect geblancheerd, gaar en krokant! En uiteraard de stikstofbereidingen. Ben echt wel te spreken over de aan tafel bereidingen, dat geeft echt meerwaarde aan zo'n avond.

Ook moet ik eerlijkheid gebiedend toegeven dat de bediening ook wel wat steekjes liet vallen. Maar dat valt compleet weg tegen het totaalplaatje, dus ik heb er vrede mee.

Leuke ideën opgedaan kwa smaakjes en bordopmaak, en het was bovenal erg gezellig!

Ook nog even een praatje gemaakt met Francois, leuke man.

Eelco_87
Berichten: 32
Lid geworden op: 25 sep 2008, 03:46

Re: Ivy, Francois Geurds

Bericht door Eelco_87 » 14 jan 2010, 15:52

Heb voor begin maart chefs table gereserveerd. uiteraard zal ik hier mn ervaringen neerzetten. ben benieuwd!

Fisc
Berichten: 26
Lid geworden op: 02 dec 2009, 20:46

Re: Ivy, Francois Geurds

Bericht door Fisc » 10 mei 2010, 13:32

Ik was in Februari bij Ivy wezen eten 9 gangen met wijn arrangement maar het was echt top. en de prijs viel echt mee 200 euro maar. zeker de moeite waard om te gaan eten. ga in November naar Oud Sluis heb er nu al zin in.

Plaats reactie