Chalet Royal

Goede of slechte ervaringen met eten in restaurants? Vertel het hier. Niet eens met een recensie? Ook dan horen we je commentaar graag.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Chalet Royal

Bericht door JeroenTrimbos » 03 feb 2009, 19:16

Vanmiddag genoten van een fantastische lunch bij Chalet Royal !

Het geweld barstte al los bij de eerste mondvermaakjes

Afbeelding

Daarna kregen we een aantal prachtige en lekkere amuses, alleen door ons enthousiasme een aantal keer vergeten foto's te maken :( Vooral één amuse was een topper: Mooi groot glas gevuld met sap van bleekselderij en een bal van witte chocolade, TOP!


Daarna het voorgerecht:

Geroosterde langoustine en tartaar van langoustine met papaya en een oosterse dressing.
Super gerecht met mooie frisse tonen (yuzu en miso?), lekker.


Buik van tonijn met rettich, oscietra kaviaar, stikstof paprika
ijs van piccalilly en een warme geleibal (gel vegetal) gevuld met couscous

Een heerlijk gerecht met uitstekende combinaties!

Afbeelding


En dan... stukje kreeft nog in de schaal, met walnotencrumble, schuim van eekhoorntjesbrood, Bretonse wortel.

Mijn favoriete gerecht deze lunch. Heerlijke combinaties van zoet en zout en de saus die het een geheel maakt.

Afbeelding

Tarbot aan de graat gegaard (zoals alles deze lunch een mega goeie cuisson) met oa. savooienkool

Toen volgde het Lozère lam met oa. venkel en eigen jus.
Apart een stew van lam met cocos en een pannetje met venkel en een hele frisse gelei.

Dan Mieral eend met rabarber, pommes fondant, balletje foie, geleibal van rabarber.
Apart een lolly met ganzenlever en rabarber en een bakje met schuim van aardappel + rabarber.
Dit was een feest van smaken, bijgerechten staan niet op de foto jammer genoeg.

Afbeelding


Toen volgde een extreem lekker kaasgerecht:

Brillat-Savarin met truffel, gemarineerde witte druiven en krokant briochebrood

Daarna een parade van desserts gemaakt door Tom, hij gaf ons een voorproefje van de nieuwe kaart.
Vooral het ijs van spek met pistache espuma was goddelijk, wat een talent.

Nou het is wel duidelijk dat we top gegeten hebben!
Bediening ook heel vriendelijk en de wijnen sloten heel goed aan bij de gerechten.
Ik kom dit jaar zeker nog eens!
Practice what you preach

Gebruikersavatar
Esther
Berichten: 74
Lid geworden op: 11 jan 2009, 19:25
Locatie: Westerwolde

Re: Chalet Royal

Bericht door Esther » 03 feb 2009, 19:58

Wauw, geweldig! En natuurlijk nog steeds het signatuur van Gerrit wat uit de keuken komt ?

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: Chalet Royal

Bericht door JeroenTrimbos » 03 feb 2009, 20:05

Esther schreef:Wauw, geweldig! En natuurlijk nog steeds het signatuur van Gerrit wat uit de keuken komt ?
Nou het was voor mij de eerste keer daar, dus ik kende zijn keuken nog niet.
Maar alles was goed op smaak en heel creatief en het belangrijkst: lekker
Practice what you preach

Gebruikersavatar
Esther
Berichten: 74
Lid geworden op: 11 jan 2009, 19:25
Locatie: Westerwolde

Re: Chalet Royal

Bericht door Esther » 03 feb 2009, 20:13

Juist! Het is zeker niet de eerste de beste vakbroeder en daar heb je duidelijk van kunnen genieten :D

Plaats reactie