Schathoes Verhildersum

Goede of slechte ervaringen met eten in restaurants? Vertel het hier. Niet eens met een recensie? Ook dan horen we je commentaar graag.
Gebruikersavatar
Esther
Berichten: 74
Lid geworden op: 11 jan 2009, 19:25
Locatie: Westerwolde

Schathoes Verhildersum

Bericht door Esther » 14 jan 2009, 10:56

Mooi koken hier van Dick Soeck en sous Jos Abee! We hebben een fijne lunch met een heerlijke Chenin Blanc als huiswijn genuttigd. Helaas is de sommelier, die ook gastheer was (Enno de Groot) inmiddels verhuisd naar de Kas in Amsterdam. Al met al de moeite van je bezoek waard! Een michelinster.
Dan de lunch:
Amusetrio (foto) van een bladerdeegbolletje met tomaat, een creme van doperwten en oude schapenkaas met een vleugje knoflook plus een groene geblanceerde asperge met een rolletje zoetige ham
Daarna een minisoepkommetje gevuld met bouillabasse waarin makreelstukjes, samen in combinatie met karnemelkbrood en saffraanaioli....supertop in smaak vonden wij. We waren zo overdonderd van de volle en rijke smaak dat we vergaten een plaatje te schieten!
Voorgerecht: een tartaartje van diklipharder met komkommer en appel. Met aan weerszijden een streep ansjovismayo en gefrituurde borage...voortreffelijk! Zelfde verhaal als bij de bouillabaisse....geen foto.
Hoofgerecht: (foto) een tomaatje uit de oven gevuld met waddengarnalen, een stukje tarbot op een bedje van tuinboontjes, lamsoren en zeekraal met daarnaast een dressing van aceto balsamico en kalebasolie. Met spinaziegnocchi erbij. Simpel, smakelijk en delicaat gerecht.
Amuse voor het nagerecht: een ijsje van stracciatella met superfijn gesneden munt.
Nagerecht: (foto) een drieluik van frambozentaart met pure choco, frambozenijs en een creme van witte chocolade.

Plaats reactie