Pagina 1 van 1

Al Enotheca Davide Palluda Canale Piemonte

Geplaatst: 08 jan 2009, 21:23
door timberland
Afgelopen week, gegeten bij Al Enoteca 1 michelinster in Canale Piemonte....

Amuse: Vitello tonato, Cotachino met linzen en omeletje van babyvisjes

Brood: Foccaia, ansjovisbolletjes en Panchettabroodjes, grissini en parmezaanse kaas koekjes

Menu:

Tartaar van witte gamba's, roomijs van amandel, krokante amadelkrul en saus van Dolchetto-druif.

Gebakken coquille met gebakken zwezerik....(welke eerst 14 uur met specerijen in de roner is gegaard, fantastisch).

Paling met meiraap, de paling is sous-vide gegaard en daarna gelakt met een gerookte spek stroop en krokante spekjes.

Tortelini's gevuld met melk....gewoon vloeibaar met een vleugje zoute ansjovis en croutons.

Konijn, geconfijte bout, krokante ripjes, gebakken lever en rode ui.

Gebakken ganzenlever met 4 bereidingen peer, compote, chips, stroop, granite.

Heldere bouillon van kapoen met angeloti's en mini groente.

Italiaanse tamme duif, met puree van topinamboer en saus van rode biet.

Pré dessert: Mango sorbet met lychie saus, créme van bittere chocolade met amarettiepoeder.

Gelei blok van melk en vanille met merengue gevuld met ijs, schuim van melk en saus van witte chocolade.

Koffie: Met een wagenpark aan friandises..

Alles top op smaak....geen poespas, als texturas, super klassiek met moderne bereidingstechnieken......

Re: Al Enotheca Davide Palluda Canale Piemonte

Geplaatst: 09 jan 2009, 12:27
door Pinxo
klinkt erg lekker!
maar wat zijn witte gamba's (in italie, want gamba in spanje is weer iets anders)